Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al doilea caz de COVID-19 în spatele gratiilor: Un angajat al penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru coronavirus

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmatpozitiv la un prim test pentru pentru SARS-CoV-2. Este al doilea caz din spatele gratiilor, după medicul de la Spitalul-penitenciar Dej, infectat în urmă cu câteva zile.

"Vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, polițistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” București. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv.

Deși polițistul de penitenciare nu are atribuții în spațiul de deținere și interacțiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenție de la nivelul unității, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască și mănuși).

Citește și: Streinu Cercel, avertisment în plină criză de COVID-19: 'Mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă'

Instituțional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacți, în paralel cu intensificarea activităților de dezinfecție și igienizare a spațiilor. Preventiv, un deținut contact a fost testat, în data de 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ.

Angajații unităților penitenciare sunt supuși triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât și la ieșirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu", anunță ANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.