Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al-Qaeda lovește în Mali: două atacuri care au ucis cel puţin doi pompieri şi trei civili

captura France 24
Mali Bamako

Organizaţia Al-Qaeda a revendicat luni două atacuri care au ucis cel puţin doi pompieri şi trei civili în apropiere de Bamako, într-un comunicat autentificat de ONG-ul american SITE, specializat în monitorizarea grupurilor radicale, consultat miercuri de AFP, citat de Agerpres.

Jihadiştii Grupului de Sprijin pentru Islam şi Musulmani (GSIM, JNIM în arabă), afiliaţi la Al-Qaeda, "revendică două atacuri simultane împotriva unui post de pompieri şi a unei unităţi de protecţie a mediului şi a pădurii, ambele situate în apropierea capitalei maliene, Bamako", potrivit la acest comunicat.

Atacurile au vizat localităţile Markacoungo şi Kassela, ambele de pe axa Bamako-Ségou, din sud-estul Mali, zonă în care sunt relativ rare. Al-Qaeda nu a oferit un bilanţ al acestor atacuri. Ministerul Securităţii şi Protecţiei Civile din Mali a informat marţi că la Markacoungo au fost ucişi doi pompieri şi trei civili.

Mali, ţară din Sahel, se luptă de un deceniu cu o insurgenţă jihadistă care s-a extins în Niger şi Burkina Faso vecine. Junta aflată la putere din 2020 a chemat ruşi pe care îi prezintă ca instructori militari care au venit să ajute la lupta împotriva jihadiştilor. Occidentalii descriu instructorii militari menţionaţi drept mercenari ai grupului paramilitar Wagner, apropiat Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.