Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al-Qaida jură RĂZBUNARE, după decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul: 'Susținem Palestina cu tot ce avem'

Picture taken on June 8, 2009 shows arme

Gruparea islamistă Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP) a condamnat, joi, decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi le-a lansat militanţilor săi un apel de susţinere a palestinienilor, transmite Reuters.

Într-o declaraţie postată pe internet, AQAP, ce are baza în Yemen, a afirmat că decizia liderului de la Casa Albă este rezultatul 'paşilor către normalizare' a relaţiilor între unele ţări din Golf şi Israel, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

''(Decizia) Este şi o provocare clară pentru lumea musulmană care vede importanţa cauzei palestiniene. În faţa acestor evenimente grave, stăm alături de poporul nostru în Palestina şi îl susţinem cu tot ceea ce avem'', se mai arată în declaraţia AQAP.

AQAP, care a fost formată în 2009 prin fuziunea filialei saudite cu cea yemenită ale Al-Qaida, este considerată de SUA ca fiind una dintre cele mai periculoase grupări ale reţelei teroriste fondate de Osama bin Laden.

Citește și: Tranzacție URIAȘĂ cu porcii din România! Un fond de investiții american intră tare pe piață și cumpără mai multe ferme

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu.

Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat american să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Citește și: Pentru câți bani și-a pus viața în PERICOL polițistul lovit cu sabia în cap? Salariul pe care îl are acesta la trupele speciale

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, iudaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.