Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al zecelea an consecutiv de spectacole de teatru în satele din județul Sălaj prin proiectul 'Cultură'n Şură'

news.ro
teatru, actorie, cultură, costume, actori

Caravana celui de-al zecelea an consecutiv de spectacole de teatru în mediul rural "Cultură'n Şură" debutează luni, 20 iunie, cu o serie de spectacole în mai multe sate din judeţul Sălaj, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, judeţul Sălaj a fost ales pentru a marca această importantă aniversare datorită aprecierii din partea publicului de care s-au bucurat de fiecare dată spectacolele Cultură'n Şură.

"Astfel, comedia 'Cerere în căsătorie' de A.P.Cehov în regia lui Victor Olăhuţ va da startul reprezentaţiilor în satul Domnin, la Ionu' Văsălichii Domniţii din Râturi, la numărul 13. Seria de evenimente va continua marţi 21 iunie, în satul Bănişor, la Ionica Sfârtii, casa nr. 50 şi miercuri 22 iunie la Horoatu-Crasnei, lângă brutărie, la Andreea şi Vasile de la numărul 123. Toate cele trei spectacole vor începe la ora 21.30, iar intrarea este gratuită", se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri.

Fiecare spectacol va fi precedat de un atelier de teatru dedicat copiilor şi tinerilor din sat susţinut de actori profesionişti. În cadrul atelierului, participanţii vor descoperi exerciţii specifice artei actorului cum sunt cele de dicţie, improvizaţie şi mişcare scenică. De asemenea, vor învăţa de ce este important respectul pentru ceilalţi participanţi la spectacol şi care sunt regulile de conduită ce trebuie urmate în cazul unui eveniment artistic.

"Pornim la drum foarte entuziasmaţi pentru că vara aceasta depăşim pragul de 100 de spectacole. Am decis să începem seria de spectacole în judeţul Sălaj pentru că publicul de aici ocupă un loc special în inima noastră. Vom fi prezenţi pentru a treia oară în satul Domnin. La Bănişor vom fi găzduiţi pentru a doua oară în curte la Ionica Sfârtii, la o familie care, după experienţa străinătăţii, a decis să se întoarcă în România. Abia aşteptăm să ne reîntâlnim şi cu publicul din Horoatu-Crasnei, unde gazde ne vor fi, pentru al doilea an consecutiv, tinerii Andreea Boie şi Vasile Pocol. Venim în faţa spectatorilor cu emoţie, dar şi cu bucuria de a vedea câtă nevoie este în mediul rural de teatru şi de evenimente culturale de calitate", afirmă regizorul Victor Olăhuţ, iniţiatorul proiectului.

Pe lângă judeţul Sălaj, comedia 'Cerere în căsătorie' va mai fi jucat în această vară în localităţi din mediul rural din judeţele Argeş, Hunedoara şi Sibiu.

Seria de spectacole face parte din proiectul "Rural/Teatral" co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, având parteneri Primăria Slimnic, Primăria Arpaşu, Primăria Buzoeşti, Primăria Baru, Primăria Densuş, Primăria Sălaşu de Sus, Primăria Someş-Odorhei, Primăria Comunei Bănişor, EduCab România, CentoTrans şi Daisler Print House.

Asociaţia Cultură'n Şură este o asociatie culturală non-profit creată la iniţiativa regizorului Victor Olăhuţ al cărei principal obiectiv este promovarea şi dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferenţele culturale dintre comunităţile urbane şi cele rurale. Până în prezent, asociaţia a produs în cadrul acestui demers cinci spectacole de teatru, a vizitat 59 de sate şi comune, a susţinut 94 de reprezentaţii pentru aproximativ 15.000 de săteni la care se adaugă participări în festivaluri, numeroase premii precum şi sute de reprezentaţii ale spectacolelor în teatrele partenere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.