Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă de gradul 0 într-o țară exotică: ISIS caută teroriști unde nu se aştepta nimeni

isis

Guvernul din Maldive s-a declarat luni ''extrem de preocupat'' în legătură cu numărul mare de cetăţeni din arhipelag care s-au alăturat grupării Stat Islamic (SI) pentru a lupta, relatează AFP.

Potrivit secretarului pentru afaceri externe Ali Naseer Mohamed, circa 40 de locuitori din Maldive au plecat pentru a se alătura grupării Stat Islamic în Orientul Mijlociu, la o populaţie totală a ţării de 350.000 de persoane, în principal de religie sunnită. ''Patruzeci de persoane, în opinia noastră, au ajuns în Orientul Mijlociu, pentru acel război ilegal'', şi Maldive, ca alte ţări mai importante şi dezvoltate, ''se străduiesc să facă faţă situaţiei''.

Citește și: Bătaie ca-n filme între 5 femei într-un avion / VIDEO

Fostul preşedinte Mohamed Nasheed, a cărui condamnare pentru terorism anul trecut a fost larg criticată în străinătate, a avertizat că aproape 200 de cetăţeni din Maldive ar fi în Irak şi în Siria în cadrul Statului Islamic. Mohamed a estimat că cifra reală este inferioară, dar că grupuri vulnerabile sunt vizate de campanii de recrutare online şi că ţara este, în general, ''extrem de vulnerabilă''. Republica Maldive a introdus anterior o legislaţie antiteroristă foarte dură, ce-i vizează îndeosebi pe presupuşii simpatizanţi ai SI. Opoziţia a criticat legea, estimând că ea serveşte pentru a reduce la tăcere orice voce discordantă într-o ţară confruntată cu seisme politice, anunţă Agerpres.

Citește și: O fostă gimnastă din România, goală pușcă într-o revistă din Italia / FOTO 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.