Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă de la Pentagon. Lloyd Austin: „Dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO va fi într-o luptă cu Rusia”

taskandpurpose.com
Lloyd austin

Potrivit șefului Pentagonului, Lloyd Austin, într-un discurs în fața Camerei Reprezentanților din SUA, "dacă Kievul pierde, NATO va trebui să lupte cu Rusia. De aceea, finanțarea pentru Ucraina este crucială'.

 

"Dacă Kievul pierde, NATO va trebui să se lupte cu Rusia. De aceea, finanțarea pentru Ucraina este crucială". După declarațiile președintelui rus Vladimir Putin în discursul său către națiune, în care a vorbit despre război nuclear și arme de ultimă generație care pot ajunge în Occident, au venit cuvinte dure și din partea SUA.

Acestea au fost rostite de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, într-un discurs în fața Camerei Reprezentanților din SUA, citat de presa ucraineană. "Știm că, dacă Putin va reuși, nu se va opri. El va continua să fie mai agresiv în regiune. Iar alți lideri din întreaga lume, alți autocrați vor privi la asta. Și vor fi încurajați de faptul că acest lucru s-a întâmplat fără ca noi să fim capabili să susținem un stat democratic", a subliniat Austin.

Acesta a concluzionat: "Dacă ești o țară baltică, ești foarte îngrijorat dacă ești următorul: îl cunosc pe Putin, știu de ce este capabil. Și, sincer, dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO va intra în război cu Rusia', a adăugat șeful Pentagonului.

Pentagonul: "Dacă Kievul pierde, NATO va trebui să lupte cu Rusia. De aceea, finanțarea pentru Ucraina este crucială'

 

În ultimele zile, președintele francez Emmanuel Macron declarase și el că nu poate exclude posibilitatea de a trimite trupe NATO în Ucraina în lupta împotriva lui Putin, declanșând o undă de șoc în întreaga Europă (și nu numai). O provocare voalată care nu a întrunit însă prea mult sprijin în rândul diverșilor lideri mondiali, ministrul de externe Antonio Tajani intervenind pentru a preciza că "nu suntem în război cu Rusia".

Putin, la rândul său, nu a stat degeaba. Dimpotrivă, în discursul de ieri în fața națiunii, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului, înaintea alegerilor prezidențiale de la jumătatea lunii martie, el a revenit să agite spectrul unui conflict nuclear: o amenințare 'reală', a spus țarul, într-o referire implicită probabil la cuvintele lui Macron, din cauza mișcărilor țărilor NATO în conflictul din Ucraina. Dar țările occidentale, a avertizat el, trebuie să nu uite că Moscova deține de asemenea 'arme capabile să ajungă pe teritoriile lor'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.