Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba Blaj va juca în prima manşă a finalei Cupei CEV, în compania echipei italiene Busto Arsizio

Inquam Photos / Ovidiu Matiu
Inquam Volei Alba Blaj

Alba Blaj va juca astăzi, 19 martie, de la ora 17:00, în prima manşă a finalei Cupei CEV, în compania echipei italiene Busto Arsizio.

CSM Volei Alba Blaj scrie o nouă pagină de istorie în voleiul feminin, după ce anul trecut a devenit prima formaţie din România care a ajuns într-o finală de Liga Campionilor. Formaţia din „Mica Romă” este mai nou şi prima care a ajuns în premieră în finala Cupei CEV la feminin – a doua competiţie europeană ca valoare. În 2012, Tomis Constanţa a avut o tentativă de a lupta pentru trofeu, dar s-a oprit în semifinale.

Pentru a intra şi în posesia trofeului, CSM Volei Alba Blaj trebuie să depăşească în finală echipa italiană Busto Arsizio. După un meciul tur în România, la Sibiu, trofeul va fi decernat pe 26 martie, în Italia. Misiunea ardelencelor este foarte dificilă. În plus, Busto Arsizio deja experienţa trei finale în Cupa CEV, două câştigate în 2010 şi 2012, potrivit mediafax.

„Ne propunem să luptăm, să facem tot ce putem să o câştigăm. Nu suntem mulţumiţi doar că am ajuns în finală. În procente, Busto Arsizio ar avea vreo 60 la sută şanse, iar noi 40 la sută, pentru că adversara joacă şi meciul retur acasă, dar şi pentru că provine din cel mai puternic campionat din lume. Ei au meciuri foarte tari rundă de rundă. Nu în ultimul rând, au trei jucătoare titulare în naţionala Italiei, mai sunt două jucătoare titulare în naţionala Belgiei plus alte jucătoare experimentate care au făcut parte din echipa naţională. Vom avea o adversară puternică în faţă, dar avem şi noi şansa noastră”, a susţinut conducătorul echipei din judeţul Alba.

Ca valoare, Busto Arsizio este peste Galatasaray, echipă pe care Alba Blaj a învins-o atât anul trecut în turneul Final Four de La Bucureşti, cât şi în sferturile de finală ale Cupei CEV. Vladimir Bacşiş a explicat şi de ce: „Formaţia italiană este mai puternică prin prisma faptului că joacă într-un campionat mult mai puternic decât cel al Turciei, unde, spre exemplu, sunt vreo 4-5 echipe tari. În schimb, în Italia, nu prea sunt echipe slabe. Ultima clasată, dacă vine în România, nu ştiu dacă ar fi să câştige campionat, dar cu siguranţă ar pune probleme tuturor. Asta este marele lor avantaj”.

Ce ar putea fructifica Alba Blaj

Până azi, voleiul feminin din România a reuşit să-şi adjudece un singur trofeu european, prin CSM Bucureşti, în Cupa Challenge (2016). Vladimir Bacşiş este de părere că Alba are acum şanse incomparabil mai mari pentru a câştiga trofeul, comparativ cu cele din 2018, în finala Ligii Campionilor: „Dacă în finala de anul trecut cu Vakifbank era clar că avem şanse foarte mici, anul acesta chiar avem o şansă destul de mare. 40 la sută reprezintă ceva. Ce trebuie noi să fructificăm, este tinereţea lor. Media de vârstă a formaţiei italiene este pe la 23 de ani. Au nişte jucătoare foarte bune care vor ajunge foarte importante în voleiul mondial. În momente de presiune, când o echipă este mai tânără, contează şi aceste aspecte”.

Alba Blaj a ajuns în finală cu un lot format din 16 jucătoare. Trei dintre acestea sunt din România, este vorba drespre Nenka Onyejekwe, Ramona Rus şi Ioana Baciu. Aceasta din urmă are a doua medie de puncte / set din Cupa CEV, adică 5,27 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.