Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba: Cei 5.000 de euro găsiţi de un preot în timpul vizitei Papei la Blaj nu au fost încă revendicaţi

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Nicio persoană nu a revendicat până luni cei 5.000 de euro găsiţi de un preot greco-catolic în data de 2 iunie, pe perioada derulării evenimentelor publice prilejuite de vizita Papei Francisc la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, relatează agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, comisar şef Luminiţa Prodan, a declarat luni, pentru AGERPRES, că plicul cu 5.000 de euro pierdut pe Câmpia Libertăţii, în zona toaletelor amplasate în sectorul VIP, nu a fost revendicat, deocamdată, de către proprietar

Plicul cu bani poate fi revendicat de la Poliţia Municipiului Blaj, acolo unde a fost depus în custodie şi unde trebuie păstrat timp de şase luni.

Pe perioada derulării evenimentelor publice prilejuite de vizita Papei Francisc la Blaj, un preot a a găsit un plic cu 5.000 de euro. Plicul era căzut jos, pe podea, într-una din toaletele amplasate în sectorul VIP. Preotul a predat plicul cu bani poliţiştilor. Ţinând cont de zona în care a fost găsit plicul, păgubaşul este un bărbat.

Pe Câmpia Libertăţii din Blaj au fost prezenţi, atunci, peste 100.000 de oameni, dintre care câteva mii în sectorul VIP.

Potrivit Codului Civil, articolul 945, dacă bunul ori preţul nu este pretins de proprietarul originar, el va fi considerat lucru fără stăpân şi remis găsitorului pe bază de proces-verbal. În acest caz, găsitorul dobândeşte dreptul de proprietate prin ocupaţiune. Dacă găsitorul refuză să preia bunul sau preţul, acesta revine comunei, oraşului sau municipiului pe teritoriul căruia a fost găsit şi intră în domeniul privat al acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.