Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba Iulia are un NOU primar, după ce Mircea Hava a preluat mandatul de europarlamentar - a fost validat cu majoritate de voturi

PNL siglă

Paul Voicu este, de luni, noul primar al orașului Alba Iulia, după ce Mircea Hava a preluat mandatul de europarlamentar. Voicu a fost validat prin votul consilierilor locali, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În ședința extraordinară, de luni, a Consiliului Local Alba Iulia, Paul Voicu (PNL) a fost validat, cu majoritate de voturi, pentru a conduce administrația locală după ce fostul primar, Mircea Hava, și-a preluat mandatul de europarlamentar.

Potrivit legii, până la alegerile de anul viitor, noul primar își păstrează dreptul de vot în Consiliul Local și va primi o indemnizație egală cu cea a funcției de primar.

Detalii de ULTIM MOMENT despre accidentul în care a fost implicat Răzvan Cuc: Șase mașini implicate


„Pe perioada vacanței funcției de primar al municipiului Alba Iulia, atribuțiile acestuia vor fi exercitate de drept de unul dintre viceprimarii municipiului, desemnat de consiliul local, în condițiile art. 152 alin. 4 din OG 57/2019 – Partea I privind Codul administrativ, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției. Pe perioada exercitării de drept a atribuțiilor de primar, viceprimarul își păstrează dreptul de vot în cadrul CL și primește o indemnizație unică, egală cu cea a funcției de primar”, se arată în proiectul de hotărâre pentru validarea noului primar.

Funcția de viceprimar ocupată până în prezent de Paul Voicu va fi preluată de consilierul local Raul Tudorașcu, desemnat tot prin majoritatea voturilor consilierilor. 

În aceeași ședință, consilierii locali din PSD și ALDE au cerut suspendarea celor doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia, Paul Voicu și Gabriel Pleșa, prin două proiecte de hotărâre care nu au întrunit, însă, numărul necesar de voturi pentru a fi adoptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.