Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii anunță lege pentru ZERO alcoolemie la volan

soferi

Deputatul PNL Marian Cruşoveanu a declarat, marţi, în cadrul conferinţei internaţionale „Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022”, că media de alcoolemie admisă la nivelul ţărilor europene este de 0,05 la mie, în timp ce, în România, este 0.08 la mie. Trebuie să modificăm legislaţia şi să tindem spre zero alcool în rândul conducătorilor auto, a precizat parlamentarul liberal.

”Este obligatoriu să adoptăm cât mai repede noua Strategie naţională de siguranţă rutieră, prin care putem să minimalizăm ororile pe care le pot face participanţii în trafic”, a spus deputatul. Marian Cruşoveanu a arătat că la nivelul ţării noastre, ”este necesară atât voinţă politică cât şi măsuri urgente în ceea ce priveşte îmbunăţirea legislaţiei în domeniu. ”Potrivit datelor oficiale, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, în România, sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum, lipsa şi degradarea indicatoarelor şi a marcajelor rutiere, precum şi prezenţa alcoolemiei peste limita permisă în rîndul conducătorilor auto.

”În ceea ce priveşte alcoolemia conducătorilor auto, ţara noastră pare extrem de permisivă comparativ cu celelalte ţări europene. Dacă media de alcoolemie admisă la nivelul ţărilor europene este de 0,05 la mie, din păcate în România este 0.08 la mie, ceea ce ne indică faptul că trebuie să modificăm legislaţia şi trebuie să tindem spre zero alcool în rândul conducătorilor auto”, a spus el.

Deputatul a mai afirmat că în România a existat o schimbare relativă în privinţa reducerii numărului de accidente şi decese rutiere, dar, în timp ce majoritatea statelor europene a atins ţinta de reducere a deceselor cu 50% , România nu a reuşit să atingă acest nivel şi s-a oprit la nivelul de 37%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.