Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE denunță vendeta PNL împotriva locuitorilor din Sectorul 5 al Capitalei

Primaria Sectorului 5
Sectorul 5

În ultima ședință de Guvern s-a decis trecerea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 5 în cea a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a unei suprafeţe de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea. Guvernul susține că deși autoritățile locale s-au obligat la momentul trecerii terenului de la MApN la Consiliul Local ”să dezvolte un proiect imobiliar din care aproximativ 50% dintre locuinţe vor reveni angajaţilor din structurile MApN, angajaţilor din structurile de apărare. Din 2015 până-n prezent proiectul nu a avansat, dimpotrivă, a fost realizat un singur studiu de fezabilitate, pentru aproximativ 24 de locuinţe pentru angajaţii Primăriei Sectorului 5”, susține Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului.

Nu este așa susține însă Voicu Ion Valentin, Secretar coordonator ALDE Sector 5 și Consilier General ALDE. Proiectul despre care vorbesc cei de la Guvern a stagnat chiar datorită consilierilor locali ai PNL din Consiliul Local Sector 5 și când în sfârșit s-a reușit votarea PUZ-ului necesar extrem de complex a venit Guvernul PNL și a luat abuziv terenul. Liderul ALDE susține că avem a face cu o implicare a Guvernului în campania electorală și vorbește de o ”Vendetă a PNL împotriva locuitorilor Sectorului 5”.

”Vendeta PNL împotriva locuitorilor din Sectorul 5

În ultima ședință de Guvern s-a decis trecerea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 5 în cea a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a unei suprafeţe de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea.

Pentru cine nu știe, este vorba despre un proiect imobiliar, demarat în anul 2015, proiect care a stagnat atâta amar de timp din cauza opoziției consilierilor generali ai PNL. Cu toate acestea, autoritățile locale reușiseră finalizeze PUZ-ul pentru proiectarea și execuția drumului care să facă legătura între Bulevardul Ghencea și Șoseaua Alexandriei, un drum de 12,2 km lungime, 56 m lățime, cu trei benzi pe sens, trotuare și spați verzi. Drumul era o alternativă la traversarea centrului Capitalei, pentru a ajunge rapid din Bdul. Ghencea pe Șos. Alexandriei.

Dar ce face PNL? Sub o falsă aparență de implicare în dezvoltarea Bucureștiului, a blocat prin hotărârea dată, în ședința din 16 iulie a.c., acest proiect printr-o simplă semnătură din pix.

Ultima etapă pentru începerea proiectului era aprobarea PUZ Sector 5, proiect votat în luna iunie, urmând ca, în perioada următoare, să înceapă proiectele pentru dezvoltarea Sectorului 5.

Încă un proiect distrus din fașă, locuințe și străzi care nu se mai fac, infrastructură rutieră blocată și studii realizate de pomană.

Nu numai că Sectorul 5 aștepta de ceva timp alinierea la standarde europene, dar acum va fi subdezvoltat prin definiție.

A ce seamănă asta stimați cetățeni? Mie îmi pare a fi o vendetă a PNL împotriva locuitorilor din Sectorul 5”, susține Voicu Ion Valentin, Secretar coordonator ALDE Sector 5 și Consilier General ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.