Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE propune modificarea alocării impozitelor şi a cotei TVA pe fiecare unitate

alde.ro
alde

Liderul grupului parlamentar al ALDE din Senat, Viorel Ilie, propune modificarea alocării impozitului pe venit, a celui pe profit şi a cotei TVA pe fiecare unitate administrativ-teritorială astfel încât să se revină la situaţia anterioară adoptării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 63/2010 referitoare la legea privind finanţele publice locale. "Pentru a dezvolta proiecte, cât şi pentru a asigura finanţarea celorlalte cheltuieli de funcţionare, comunităţile locale au nevoie de fonduri. În acest sens, grupul parlamentar al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Senatul României, prin liderul de grup, senator Ilie Viorel, care a activat el însuşi în funcţia de primar al municipiului Moineşti, şi cunoscând dificultăţile pe care le are fiecare ordonator de credit la întocmirea bugetului de venituri şi cheltuieli, propune modificarea prevederilor Legii 273/2006 a finanţelor publice locale în sensul revenirii la situaţia anterioară adoptării OUG 63/2010", se arată într-un comunicat transmis luni Agerpres.

Potrivit sursei citate, ALDE propune ca alocarea impozitului pe venit, a impozitului pe profit şi a cotei de TVA, încasat de fiecare unitate administrativ-teritorială, să se facă astfel: "47% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozite, faţă de 41,75% cât este în prezent, 13% (faţă de 11,25% în prezent) la bugetul local al judeţului, iar 22% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale a finanţelor publice judeţene la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale oraşelor şi ale municipiilor, precum şi a bugetului local al judeţului, faţă de 18,5% în prezent".

"Consolidarea unei dezvoltări sustenabile a comunităţilor locale reprezintă unul dintre obiectivele asumate în cadrul programului comun de guvernare PSD - ALDE 2017 - 2020, validate de votul românilor la alegerile din decembrie 2016. Printre direcţiile de acţiune ce trebuie urmate în vederea îndeplinirii acestui obiectiv se numără încurajarea mediului de afaceri, dar şi a administraţiilor publice locale să dezvolte cât mai multe proiecte utile societăţii", susţine sursa citată. ALDE solicită sprijinul tuturor grupurilor parlamentare, având în vedere impactul pozitiv asupra tuturor bugetelor comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene din România. Plenul Parlamentului a început luni dezbaterea proiectului de lege privind bugetul de stat pe 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.