Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE pune tunurile pe vedeta PNL: Rareş Bogdan, 'atracţie către totalitarism'

Inquam Photos / Octav Ganea
Rares Bogdan

Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, denunţă o "tentaţie a totalitarismului la PNL". Fostul europarlamentar desfiinţează propunerea lui Rareş Bogdan de modificare a Constituţiei în sensul introducerii mandatului imperativ pentru toţi aleşii.

"Remarc o tendinţă nouă la vârful PNL, şi anume atracţia către totalitarism!

Am citit cu uimire cum mai noul venit în conducerea PNL Rareş Bogdan a lansat cu uşurinţă în spaţiul public o idee specifică regimurilor totalitare: introducerea mandatului imperativ pentru aleşi!

”Eu sunt unul dintre oamenii care militează pentru introducerea în Constituție, că nu se poate altfel, iar Pârvulescu o poate explica mult mai bine decât mine, sau doamna Miroiu, AVEM NEVOIE DE MANDATUL IMPERATIV. Nu doar la deputați și senatori. În momentul în care schimbi partidul sau părăsești partidul, îți pierzi mandatul pe care l-ai primit de la cetățeni. Asta înseamnă modificarea Constituției, e complicat”, a susţinut noul no. 2 al PNL, ca invitat al unei emisiuni tv.

Constituţia României interzice în mod explicit mandatul imperativ la articolul 69 ( „mandatul imperativ este nul de drept”). Au fost însă vremuri, pe care nimeni nu ar mai vrea nici să şi le aminteacă, darmite să le retrăiască, când mandatul imperativ era literă de lege : în regimul comunist !

Pe plan mondial, acest tip de mandat imperativ este specific unor ţări precum Coreea de Nord, Pakistan sau Cuba.

De altfel, Consiliul Europei, Parlamentul European şi Comisia de la Veneţia critică aspru tendinţele de introducere a mandatului imperativ.

Oare asta vrea să însemne europenismul de tip nou, susţinut de oamenii dlui Klaus Iohannis ? Întoarcerea la practicile regimurilor totalitare?", scrie Norica Nicolai pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.