Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE, reacţie dură la declaraţiile lui Predoiu despre protocoale: 'Ar fi cea mai gravă posibilă poziționare a ministrului Justiției'

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

ALDE îl suspectează pe ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, că pregăteşte restaurația protocoalelor, varianta 2020. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a partidului, ALDE transmite că declarațiile ministrului Cătălin Predoiu de la Europa FM de seara trecută sunt de-a dreptul îngrijorătoare.

"Astfel, dl Predoiu consideră că o cooperare între instituții este necesară și că, după denunțarea protocoalelor de colaborare cu SRI, această cooperare ”scârțâie”, lucru care „se reflectă” și în activitatea parchetelor, având ca primă consecință creșterea infracționalității! Nu cumva, în acest stil alambicat, dl Predoiu ne spune că, de fapt, își dorește ca SRI să intre din nou în scenă și să participe la soluționarea dosarelor aflate în instanță? Căci atunci ar fi cea mai gravă posibilă poziționare a ministrului Justiției!", transmite ALDE.

ALDE minteşte faptul că CCR a declarat protocoalele din 2009 (când ministru la Justiție era chiar Cătălin Predoiu) și din 2016 (când la conducerea Parchetului General era Augustin Lazăr și premier era Dacian Cioloș) ca fiind neconstituționale.

"Și atunci, ce mai e de dezbătut în această privință? Deciziile CCR sunt obligatorii pentru toată lumea!

Sau să înțelegem că dl Predoiu își dorește să revenim la vremea în care binomul era funcțional și când procurorii apelau la servicii pentru a soluționa dosare? Asta e calea de urmat în justiție? Să ne întoarcem în perioada abuzurilor?

În cazul în care dl Predoiu nu a fost conectat la ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, îi aducem aminte că protocoalele care au existat între diverse instituții din justiție și SRI au încălcat drepturile fundamentale și libertățile cetățenilor.

Aceste protocoale între instituțiile de justiție și servicii nu trebuie să mai revină vreodată în sistemul din România. Magistrații nu trebuie să fie colaboratori și, cu atât mai puțin, parteneri ai SRI ori ai unei alte entități din zona serviciilor. Dosarele trebuie să fie anchetate pe baza probelor, nu pe baza unor protocoale între instituțiile din justiție și servicii!

Ministrul Justiției trebuie să explice clar ce drum alege", mai precizează ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.