Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Austria: Cancelarul face apel pe ultima sută de metri la încetarea scandalurilor

diepresse.com
christian kern austria

Cancelarul Austriei, Christian Kern, a lansat joi un ultim apel preelectoral către forul legislativ de a reveni la un dialog constructiv, după scandalurile care au umbrit campania în vederea alegerilor anticipate de duminică şi care au afectat imaginea şefului guvernului de la Viena, relatează dpa. "Să ne întoarcem la o dezbatere politică responsabilă, caracterizată prin integritate, cinste şi respect pentru demnitatea celorlalţi", a declarat liderul Partidului Social-Democrat austriac (SPOe).

La alegerile de duminică lupta se va da între Kern, ministrul de externe Sebastian Kurz (Partidul Poporului, OeVP, conservator) şi liderul extremei drepte Heinz Christian Strache (Partidul Libertăţii din Austria, FPOe). În ultimele săptămâni, campania a fost dominată nu de chestiuni politice, ci de dezvăluirile conform cărora un fost consilier al campaniei lui Kern, israelianul Tal Silberstein (om de afaceri care a fost de-a lungul timpului şi consilier de imagine sau consilier politic al unor politicieni români n.red) a creat site-uri paravan cu scopul de a-l defăima pe Kurz şi formaţiunea sa. Cancelarul austriac a declarat că nu a fost informat în legătură cu aceste tactici şi i-a acuzat la rândul său pe conservatori că sunt implicaţi în aceste dezvăluiri.

Christian Kern şi soţia sa, care este antreprenoare, au fost la rândul lor ţinta unor campanii de denigrare din partea unui site conservator şi a unor agenţi politici necunoscuţi. Liderul Partidului Libertăţii, care a luat cuvântul în legislativ după cancelar, a ironizat apelul acestuia la seriozitate din partea politicienilor şi a pus sub semnul îndoielii nevinovăţia lui Kern în scandalul de campanie. "A fost aproape ca o comedie. A fost bizar. A fost bancul zilei", a comentat Heinz Christian Strache discursul liderului social-democrat, conform Agerpres.

Partidul Libertăţii şi Partidul Social-Democrat (SPOe) sunt în luptă directă pentru locul al doilea în alegerile de duminică, cele mai recente sondaje creditându-l pe fiecare cu circa 25% din intenţiile de vot, după Partidul Poporului (OeVP, conservator), cu 33%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.