Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Belarus - Un opozant care intenţionează să se confrunte cu Lukaşenko în alegerile prezidenţiale a fost arestat

Operation World
Belarus

Opozantul belarus Viktor Babaryko a fost arestat joi sub acuzaţia de ''fraudă'', au anunţat autorităţile, după percheziţii efectuate la acest fost bancher care intenţionează să candideze împotriva lui Alexander Lukaşenko în alegerile prezidenţiale din august, relatează AFP potrivit Agerpres.

Este a treia personalitate care intenţionează să participe la aceste alegeri care trebuie să înfrunte poliţia sau justiţia.

''Babaryko a fost arestat pentru că a fost organizatorul direct al unor activităţi ilegale. El a încercat să facă presiune asupra martorilor, să ascundă urmele infracţiunilor comise şi a retras recent o sumă mare de bani din conturile pe care le controla'', a spus Ivan Tertel, care conduce Comitetul de control al guvernului belarus, responsabil pentru anchetă.

Potrivit anchetatorilor, Viktor Babaryko s-ar fi aflat în fruntea unui ''grup organizat format din actuali şi foşti angajaţi'' ai băncii Belgazprombank, condusă anterior de opozant. Acest grup ar fi responsabil de fraude şi de spălare de bani în valoare de peste 60 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.