Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în R.Moldova: Maia Sandu promite că va 'răsturna sistemul oligarhic'

Maia Sandu, candidatul comun al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma 'Demnitate şi Adevăr' (PPDA) şi Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), a declarat, într-un interviu pentru Deutsche Welle, că îşi propune 'să răstoarne sistemul oligarhic', să pornească 'adevărata luptă împotriva corupţiei' şi să-l trimită la închisoare pe 'şeful corupţiei', controversatul oligarh Vlad Plahotniuc.

Citeşte şi: Trump s-ar putea întâlni cu Putin înainte de preluarea eventualului mandat la Casa Albă

'Vreau să vă fac o promisiune aici: vă promit că o să construim o altfel de clasă politică, una care să lupte corect şi civilizat. Andrei Năstase (preşedintele PPDA) şi colegii din Platforma DA au demonstrat că sunt altfel de politicieni. Suntem tare supăraţi pe corupţi şi o să începem curăţarea acestui sistem, pentru că din cauza lor nu avem locuri de muncă. Cine o să investească într-o ţară despre care toată lumea ştie că aici se fură 12% din Produsul Intern Brut?', a declarat Maia Sandu.

Citeşte şi: Anul viitor, Phenianul ar putea avea gata racheta Musadan

De asemenea, ea a amintit că alegerile prezidenţiale vor fi urmate de cele parlamentare. 'Trebuie să ne pregătim, să ne consolidăm. Cea mai mare provocare este că oamenii nu mai cred în Republica Moldova. Oamenii nu mai cred că merită să-şi construiască o casă, să-şi întemeieze o familie aici. Vrem să transmitem un semnal pozitiv acum, nu peste două luni sau doi ani. Vom începe să construim o ţară şi o societate cu instituţii care funcţionează în interesul cetăţenilor. Asta este promisiunea mea!', a subliniat Maia Sandu.

Citeşte şi: Bilanţ negru la fabrica BASF: doi morţi, doi dispăruţi şi şase răniţi

La rândul său, liderul PPDA, Andrei Năstase, a explicat că a decis să se retragă din competiţia electorală în favoarea Maiei Sandu pentru că 'doar aşa poate fi surclasat candidatul guvernării', lăsând să se înţeleagă că nu liderul PD, Marian Lupu, ar fi miza guvernării oligarhice, ci liderul Partidului Socialiştilor (PSRM), prorusul Igor Dodon.

'În viaţă este bine să ştii şi să cedezi. Nu avem nici un contract cu Maia Sandu. Am convenit împreună ca în funcţia de procuror general să ajungă un om integru. Am căzut de acord şi asta este extraordinar', a spus liderul PPDA.

Citeşte şi: Un fost general american de rang înalt a minţit FBI

De asemenea, Andrei Năstase i-a cerut candidatului comun Maia Sandu ca, în cazul în care va ajunge preşedinte al Republicii Moldova, să facă toate demersurile necesare în vederea demarării unei anchete internaţionale privind furtul miliardului de dolari din sistemul bancar al republicii şi să declanşeze alegeri parlamentare anticipate.

Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în sudul Vietnamului

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova urmează să aibă loc la 30 octombrie. Acest scrutin este primul în ultimii 20 de ani la care şeful statului va fi ales prin vot direct de către cetăţeni, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.