Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ negru la fabrica BASF: doi morţi, doi dispăruţi şi şase răniţi

Bilanţul încă provizoriu al puternicei explozii urmate de un incendiu - care au avut loc luni într-un spaţiu industrial al gigantului german din domeniul chimiei BASF la Ludwigshafen (sud-vestul ţării) - a crescut la doi morţi, doi dispăruţi şi şase răniţi, conform France Presse, potrivit agerpres.

EXPLOZIE la o fabrică de produse chimice din Germania. Mai multe persoane sunt date dispărute VIDEO

"Două persoane au decedat în incendiu, şase persoane au fost grav rănite şi două sunt considerate în continuare dispărute", a indicat BASF pe contul său Twitter luni seara. Un prim bilanţ informase despre un mort, şase răniţi şi şase dispăruţi.

"Nu am constatat că ar exista pericole pentru populaţie", a declarat presei un responsabil BASF, Uwe Liebelt.

Citeşte şi: Omul lui Vladimir Putin face scandal: 'A pornit o nouă linie de lupte'

Şeful pompierilor din Ludwigshafen, Peter Friedrich, afirmase luni că speră ca incendiul - provocat de o explozie la ora locală 11:20 (09:20 GMT) - să poată fi stins "în cursul serii", în pofida "incertitudinii cu privire la natura gazelor" degajate.

El a recomandat totuşi, din precauţie, populaţiei locale "să rămână în interiorul caselor până când incendiul va fi stins", după ce localnicii semnalaseră la rândul lor că sunt afectaţi de iritaţii ale căilor respiratorii.

Simona Halep, prima reacţie după retragerea Serenei Williams din Turneul Campioanelor: 'Am scăpat'

Nicio evacuare nu a fost dispusă la Ludwigshafen, localitate în landul Renania-Palatinat (sud-vestul ţării) cu 160.000 de locuitori, situată pe malurile Rinului, în faţa marelui oraş Mannheim şi în care se află cel mai important sediu al BASF. În urma accidentului, BASF a pus la dispoziţia populaţiei numere de telefon pentru apeluri de urgenţă, precum şi un centru de informare. "Este destul de înspăimântător când ceva explodează aici", a declarat un localnic.

Cauzele deflagraţiei nu au fost stabilite deocamdată, a recunoscut BASF. Incendiul s-a declanşat într-un sistem de alimentare a rezervoarelor cu produse inflamabile. Operaţiunile de "vapocracare", un procedeu utilizat în industria chimică, au fost sistate. Întreprinderea nu a precizat ce tipuri de produse chimice circulau prin ţevile afectate de explozie.

Citeşte şi: SCANDAL între Alina Gorghiu și Clotilde Armand, la B1 TV: 'Vi se pare că am uitat ce aţi făcut?'

Un alt accident, mai puţin grav, a avut loc luni la o altă unitate a grupului, la Lamperheim, unde patru persoane au fost rănite, potrivit grupului german.

Portul Landeshafen Nord, unde a avut loc explozia din Ludwigshafen, este esenţial în transportul de materii prime utilizate de BASF în uriaşa sa fabrică. El este în activitate din 1978 şi 2,6 milioane de tone de gaze, lichide inflamabile şi gaze lichefiate, trec pe acolo în fiecare an.Potrivit site-ului internet al BASF, acesta este dotat cu un "sistem de înaltă securitate modern".

Citeşte şi: Incendiu PUTERNIC într-un spital din India: 19 morți și 100 de răniți

BASF nu a cunoscut accidente de mare amploare de câteva decenii. Cele mai grave au avut loc în 1921 şi în 1948 la Ludwigshafen. În primul, 585 persoane au pierit după o explozie într-o uzină de amoniac, iar al doilea s-a soldat cu 207 morţi şi circa 3.800 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.