DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Alegeri interne la TVR pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie

tvr isi schimba directorii

Conducerea Televiziunii Române a anunţat, miercuri, că demarează alegerile interne pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), campania electorală urmând să înceapă luni, 12 februarie, la ora 19.00, şi să se încheie duminică, 18 februarie, la ora 20.00, iar rezultatele finale să fie anunţate marţi, 20 februarie, la ora 20.00, după numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor contestaţii.

Anunţul a fost făcut conform Legii nr. 41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Hotărârea a fost luată ca urmare a deciziei Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului de declanşare a procedurilor de desemnare a membrilor CA al SRTv, informează TVR.

Orice persoană, salariată a televiziunii publice sau nu, poate candida, pe baza unei solicitări scrise însoţită de un Curriculum Vitae, o copie după cartea de identitate, o declaratie pe proprie răspundere că nu a făcut poliţie politică şi că nu a făcut parte din structurile de poliţie politică ale regimului comunist.

Alegerile se vor desfăşura în perioada 9-20 februarie 2018. Candidaţii se pot înscrie: vineri, 9 februarie, între orele 12.00-19.00; sâmbătă, 10 februarie, între orele 10.00 – 16.00; duminică, 11 februarie, între orele 10.00 – 16.00; luni, 12 februarie, între orele: 10.00-12.00.

Campania electorală începe luni, 12 februarie, ora 19.00, şi durează până duminică, 18 februarie, ora 20.00.

Votul va avea loc la sediul TVR din Bucureşti şi la studiourile teritoriale TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi TVR Tîrgu Mureş luni, 19 februarie, în intervalul orar 08.00 - 20.00.

Rezultatele finale vor fi anunţate marţi, 20 februarie, ora 20.00, după numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor contestaţii.

Directorul general interimar al TVR va înainta Parlamentului numele salariaţilor clasaţi pe primele două locuri - pentru calitatea de membru titular în CA şi pe ale următorilor doi salariaţi - pentru calitatea de membru supleant (al treilea clasat va fi supleantul primului clasat, iar al patrulea clasat va fi supleantul celui de-al doilea clasat).

Reprezentanţii salariaţilor Televiziunii Române şi ai presei pot asista la scrutin, în calitate de observatori, pe baza solicitărilor scrise adresate Biroului Electoral Central până în data de 18 februarie, ora 12.00, pentru care se vor elibera acreditările necesare în aceeaşi zi, până la ora 17.00.

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis, după ce Raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2016 a fost respins în plenul Parlamentului în data de 27 septembrie 2017. În aceeaşi zi, Doina Gradea a preluat conducerea interimară, după votul din plen.

Conform Legii nr. 41/1994, republicată, CA al TVR este alcătuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor în Parlament, unul din partea Preşedintelui României, unul din partea Guvernului, doi din partea angajaţilor şi unul din partea minorităţilor naţionale. Preşedintele CA este validat de către Parlament dintre membrii titulari. Consiliul de Administraţie este numit pe o perioadă de patru ani, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.