Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri locale mâine în Republica Moldova: 30 de candidați își prezintă programul în Chișinău, Bălți și alte cinci localități

republica moldova

Alegeri locale vor avea loc duminică în şapte localităţi din Republica Moldova, inclusiv la Chişinău şi Bălţi, informează presa de peste Prut, preia Agerpres.

În total, în cursa electorală s-au înscris 30 de candidaţi, dintre care 8 femei şi 22 bărbaţi.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar au fost înregistraţi de către Consiliile Electorale de Circumscripţie Electorale (CECE) în municipiile Chişinău şi Bălţi: 11 şi respectiv 8 candidaţi.

În afară de Chişinău şi Bălţi, alegeri vor avea loc în comuna Leuşeni şi satul Nemţeni, raionul Hânceşti, comuna Voloviţa, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei şi comuna Pârlita, raionul Ungheni.

Vezi și: Alegeri prezidențiale: Venezuela se va bucura de vot "liber", susține Zapatero

Comisia Electorală Centrală a tipărit 752.460 de buletine de vot, dintre care 474.816 în limba română şi 277.644 în limba rusă.

Candidaţii la funcţia de primar al Chişinăului au făcut vineri bilanţul campaniei electorale. Totodată, ei au îndemnat cetăţenii să participe la scrutinul din 20 mai.

Candidata independenta Silvia Radu, actualul primar interimar al Chişinăului, a declarat într-o conferinţă de presă că funcţiile de primari trebuie ocupate de profesionişti şi oameni integri.

Candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, s-a referit la proiectele pe care intenţionează să le desfăşoare în Chişinău dacă va ajunge primar, îndemnând locuitorii Capitalei să participe duminică la vot.

Candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că dacă va ajunge primar toate acţiunile sale vor fi în slujba cetăţeanului. Totodată, el a cerut Procuraturii anchetarea contracandidaţilor săi Ion Ceban şi Silvia Radu pentru că ar fi încălcat legea.

În acelaşi timp, candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, a făcut şi el bilanţul campaniei sale electorale şi a spus că alegerile din 20 mai pot fi un moment de cotitură în istoria Chişinăului.

Pe parcursul întregii zile, informaţiile privind rata participării la urne vor fi transmise şi vor putea fi urmărite pe ecrane special instalate în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Chişinău ş în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Bălţi.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a anunţat că, în ziua alegerilor, cetăţenii vor putea urmări live, atât pe pagina oficială a Comisiei - www.cec.md - cât şi pe pagina de Facebook a CEC, informaţii cu privire la rata de participare la vot a cetăţenilor şi rezultatele preliminare ale scrutinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.