Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viața bate filmul la alegerile locale: Rudele mortului ales cu 64% își dispută funcția de primar la Deveselu

Inquam Photos / Bogdan Danescu
Inquam Deveselu

În comuna Deveselu (Olt) vor avea loc alegeri parţiale pentru funcţia de primar în data de 27 iunie, după ce anul trecut oamenii din localitate l-au votat pe Ion Aliman, care decedase cu câteva zile înainte de scrutin. Şase candidaturi au fost depuse până luni după-amiaza la Biroul Electoral de Circumscripţie Deveselu pentru funcţia de primar al comunei. Principalii contracandidați sunt fiul fostului primar decedat, Iulian Aliman (PNL), şi verișorului fostului primar, actualul viceprimar Nicolae Dobre (PSD), potrivit presei locale.

Cazul fostului primar a ajuns în presa internațională. Ion Aliman (PSD) era în funcție de 8 ani și voia al treilea mandat de primar la Deveselu. El a murit de coronavirus, anul trecut, cu 10 zile înainte de alegerile locale, dar cu toate acestea oamenii l-au votat fiind ales cu 63,9%. Aliman a fost votat de 1.057 de alegători. Pe locul al doilea pentru funcţia de primar la Deveselu s-a clasat candidatul PMP, Dumitru-Manuel Nica (388 de voturi) şi pe locul al treilea s-a clasat candidatul ALDE, Ion Păun (207) voturi.

Până în prezent, la Biroul Electoral de Circumscripţie Deveselu au fost depuse următoarele candidaturi: Nicolae Dobre (PSD), Branişte Gabriel (AUR), Cepan Luminiţa (USR), Ana Sorin Marius (PMP), Gorcea Dorel (indepenedent), Aliman Iulian Marius (PNL). Toate cele şase cereri de candidaturi au fost admise, iar perioada de depunere a candidaturilor se va încheia la finalul zilei de luni. În comuna Desevelu sunt 2.598 de alegători şi trei secţii de votare.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.