Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri parlamentare în Kosovo - exit-poll

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo

O coaliţie condusă de Partidul Democrat din Kosovo (PDK, centru-dreapta) ar urma să se situeze pe primul loc la alegerile parlamentare de duminică, procentul indicat de un exit-poll fiind de 40% din voturi, transmite Reuters. 

Partidul de opoziţie Vetevendosje (VV) ar obţine 30% din voturi, în timp ce coaliţia condusă de Liga Democrată din Kosovo (LDK) ar primi susţinerea a 27% dintre alegători, relevă un exit-poll prezentat de televiziunea Klan Kosova. 

Aproximativ 1,9 milioane de kosovari au fost chemaţi duminică la urne, în cadrul unui scrutin parlamentar, în speranţa de a alege un guvern care să contribuie la dezvoltarea economiei sărace a statului balcanic şi la înregistrarea de progrese în vederea aderării la Uniunea Europeană. 

După cum nota anterior agenţia Reuters, noua conducere va trebui să atace problema şomajului, care a ajuns la 30 %, şi să amelioreze relaţiile cu vecinii, în special cu Serbia, condiţie prealabilă pentru ambele ţări pentru a avansa pe calea procesului de aderare la UE. 

Occidentul consideră integrarea ţărilor din Balcanii de Vest în UE drept o cale de a stabiliza regiunea, aflată încă în proces de refacere după războaiele din anii 1990. 

Alegerile anticipate au fost convocate în mai, când guvernul premierului Isa Mustafa a pierdut votul de încredere din partea parlamentului, fiind acuzat de către opoziţie că nu a reuşit să-şi îndeplinească promisiunile privind ameliorarea nivelului de trai al populaţiei. 

Sondajele de opinie plasau pe primul loc în intenţiile de vot coaliţia condusă de către fostul premier Ramush Haradinaj. Mica sa coaliţie, Alianţa pentru Viitorul Kosovo (AAK), a încheiat un acord preelectoral cu Partidul Democrat din Kosovo (PDK), cea mai mare formaţiune politică din ţară aflată la putere din 2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.