Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri R.Moldova. Renato Usatîi şi-a anunţat sprijinul pentru Igor Dodon

Liderul Partidului Politic 'Partidul Nostru', Renato Usatîi, a anunţat public că îl va susţine pe candidatul socialiştilor în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, informează joi Unimedia.

Usatîi a subliniat că nu poate s-o susţină pe Maia Sandu, pe care o consideră 'un proiect al americanilor, care îl acoperă pe Vlad Plahotniuc'.

Citeşte şi: Justiţia britanică aruncă în aer Brexit-ul: Decizia care poate schimba totul

'Pentru mine este o alegere dificilă, deoarece din nou am fost împărţiţi după criteriile dreapta, stânga. Nu pot s-o susţin pe Maia Sandu, care este un candidat al americanilor, cei care îl acoperă pe Vlad Plahotniuc. Astăzi, Igor Dodon este unicul candidat de centru stânga, un candidat care promite anumite chestiuni, printre care şi că va declanşa alegeri anticipate şi că Plahotniuc va părăsi ţara', a spus Renato Usatîi, într-o intervenţie video pe internet.

Liderul Partidului Socialiştilor (PSRM) a postat acest mesaj al lui Usatîi pe pagina sa de Facebook, însoţit de mesajul: 'Mulţumesc, Renato Usatîi, pentru susţinere, victoria va fi a noastră'.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc în 30 octombrie, Igor Dodon s-a adresat liderului comuniştilor, Vladimir Voronin, şi lui Renato Usatîi, îndemnându-i să-şi unească forţele împotriva americanilor şi a lui Plahotniuc.

Citeşte şi: Parlamentul de la Chişinău a decis: Studenţii nu vor putea să voteze la locul de studii

Candidatul din partea 'Partidului Nostru' în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, Dumitru Ciubaşenko, s-a clasat pe locul trei în urma primului tur care a avut loc la 30 octombrie, obţinând circa 6%, fiind devansat de candidata unică proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM), Maia Sandu, care a întrunit circa 38% din voturi, şi de liderul socialist prorus Igor Dodon, cu aproximativ 48%. Cel de-al doilea tur de scrutin, în care se vor înfrunta Igor Dodon şi Maia Sandu, va avea loc pe 13 noiembrie.

Actualele alegeri prezidenţiale din Republica Moldova sunt primele după aproape 20 de ani în care cetăţenii moldoveni îşi aleg preşedintele prin vot direct, având o miză foarte importantă în ceea ce priveşte viitorul republicii, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.