Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri SUA | Joe Biden se declară mulțumit de rezultatele alegerilor: 'A fost o zi bună pentru America'

cnbc.com
JOE BIDEN

Președintele american, Joe Biden, a reiterat, joi, în cadrul unui eveniment al Convenţiei Naţionale Democrate (DNC), faptul că ziua alegerilor a fost o "zi bună pentru America" și "o noapte de forţă pentru democrați", informează Rador.

"Marți a fost o zi bună pentru America, o zi bună pentru democrație. Și a fost o noapte de forţă pentru democrați", a spus Biden, adresându-se unei săli pline de angajaţi şi voluntari ai campaniei DNC din Washington, DC. El le-a mulțumit acestora pentru că au crezut în țară și au luptat pentru a se asigura că vor fi "alegeri libere și corecte". CNN nu poate estima, încă, ce partid va obţine victoria pentru Camera Reprezentanţilor, respectiv pentru Senat, întrucât mai multe curse cheie sunt prea strânse pentru a se putea stabili un câştigător.

Președintele a remarcat sondajele care preconizau mari pierderi pentru partidul său, înainte de alegeri, afirmând: "oameni buni, acest lucru nu s-a întâmplat". El a evidenţiat succesul democraților care şi-au păstrat locurile în Congres și au câștigat funcții de guvernator în toată țara. "Am depăşit aşteptările", a spus președintele. "Au fost primele alegeri naționale după 6 ianuarie și au existat multe îngrijorări despre puterea democraţiei de a trece testul - a trecut, a trecut, a trecut", a spus Biden, referindu-se la insurecția din 2021, de la Capitoliu. Viitorul democrației în sine a constituit un mesaj promovat de Biden în campania electorală, înainte de ziua alegerilor.

Vicepreședintele Kamala Harris, care a vorbit la acelaşi eveniment, a reiterat mesajul președintelui, spunând că "în timp ce ne adunăm aici, voturile sunt încă numărate, dar este clar că munca voastră a transmis un mesaj lumii întregi: democrația este intactă". Harris a subliniat că unii democrați și unii republicani au câștigat și "așa se întâmplă" când milioane de oameni votează la "alegeri libere și corecte".

Vicepreședintele a adăugat că alegătorii știau ce susţin, așa că au ştiut pentru ce să lupte, indicând statele în care alegătorii au aprobat măsuri menite să protejeze dreptul la avort. Harris a susținut că oamenii nu trebuie să-și abandoneze convingerile şi să accepte că "guvernul nu ar trebui să spună unei femei ce să facă cu corpul ei". "Acest președinte înțelege că democrația este la fel de puternică precum dorința noastră de a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.