Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile din SUA devin palpitante: Dezvăluirile Wikileaks o pun în dificultate pe Hillary Clinton

Hillary Clinton_Chicago_Speech

Suporterii lui Bernie Sanders, învins de Hillary Clinton în competiţia pentru poziţia de candidat la preşedinţia SUA din partea Partidului Democrat, şi-au exprimat sâmbătă furia şi sentimentul că au avut dreptate, după dezvăluirile Wikileaks de vineri, transmite Reuters. 

Vineri, la numai câteva ore după ce Statele Unite au acuzat oficial Rusia că a condus sau coordonat atacuri cibernetice împotriva unor organizaţii politice americane, site-ul Wikileaks a publicat sute de e-mailuri ale lui John Podesta, şeful de campanie al candidatei democrate. Unele dintre acestea conţin remarci făcute de Clinton în 2013 şi 2014, după încheierea mandatului ei de secretar de stat, în întâlniri private cu bancheri şi oameni de afaceri, pentru care a fost plătită.

Timpul DEMONSTREAZĂ! Alina Gorghiu, 'o clonă' a Elenei Udrea


Clinton a refuzat să facă publice discursurile sale, dar transcrierile de pe Wikileaks - a căror autenticitate nu a putut fi verificată şi pe care campania democrată a refuzat să le confirme - arată că ea sprijină comerţul global neîngrădit şi interesele marii finanţe, ceea ce ar putea-o costa voturi din partea simpatizanţilor lui Sanders, tineri şi cu opinii de stânga. Clinton visează la o piaţă comună bazată pe liberul schimb şi consideră că industria financiară trebuie lăsată să se autoreglementeze, notează şi AFP. Recent, în timpul campaniei electorale, ea s-a pronunţat însă împotriva Parteneriatului Trans-Pacific, tratatul de liber schimb dintre SUA şi 11 ţări din zona Pacificului.

Surpriza alegerilor prezidențiale din SUA: Anunțul lui Arnold Schwarzenegger


"Este o ilustrare foarte clară a motivului pentru care există o neîncredere fundamentală a progresiştilor în Hillary Clinton", a declarat preşedinta unei organizaţii de lobby, citate de Reuters. Clinton s-a străduit să fie credibilă pentru aşa-numiţii progresişti şi a adoptat unele dintre poziţiile lui Sanders după ce l-a învins în competiţia internă şi a devenit adversara republicanului Donald Trump în lupta pentru Casa Albă. Şeful unei organizaţii progresiste a declarat agenţiei de ştiri menţionate că mulţi alegători din generaţia născută la sfârşitul mileniului al doilea ar putea să nu se prezinte la vot, din cauza dezamăgirii provocate de Clinton. Reuters citează şi comentarii în acest sens ale unor utilizatori obişnuiţi ai reţelei sociale Facebook. 

Strategul democrat Steve Elmendorf este de părere că voturile progresiştilor vor merge totuşi către Clinton. "Aş vrea să cunosc un suporter de-ai lui Bernie Sanders care spune 'păi, sunt cam îngrijorat în privinţa ei în materie de comerţ internaţional, aşa că o să votez pentru Donald Trump'", a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.