Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile din Turcia sunt aproape decise: Recep Erdogan, la un pas spre un nou mandat

erdogan Kiliçdaroglu

Sinan Ogan, candidatul care s-a clasat pe locul trei la alegerile din Turcia, a anunțat că îl susține pe Tayyip Erdogan în turul doi al scrutinului prezidențial.

Ogan a anunțat că-l susține pe Erdogan în timpul unei conferințe de presă. El a declarat că datorită campaniei sale naționaliștii turci au devenit „actori-cheie" în politică, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Sinan Ogan, un naționalist puțin cunoscut în rândul publicului larg înainte de campania electorală, a obținut 5,2% la alegerile prezidențiale din 14 mai.

Context

În primul tur, Erdogan a obținut 49,5%, iar pe locul doi s-a clasat Kilicdaroglu, cu 44,9%.Analiștii spun că sprijinul lui Ogan ar trebui să-i dea un impuls lui Erdogan, dar și să-i divizeze pe susținătorii naționalistului.

Al doilea tur de scrutin va avea loc în Turcia pe 28 mai,  în ceea ce se aştepta să fie cea mai mare provocare politică a lui Erdogan de până acum.

Cetăţenii turci cu sediul în străinătate au început să voteze sâmbătă în scrutinul prezidenţial din Turcia, dintre preşedintele actual Tayyip Erdogan şi contestatarul său Kemal Kilicdaroglu, care urmăreşte să pună capăt guvernării de două decenii a preşedintelui, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Aproximativ 3,4 milioane de turci sunt eligibili să voteze în străinătate, dintr-un electorat total de peste 64 de milioane, şi îşi vor exprima opţiunile în perioada 20-24 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.