Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile prezidenţiale de la 1 noiembrie, R. Moldova, trebuie să se desfăşoare într-un mod credibil, incluziv şi transparent

stiripesurse.ro
unire moldova romania

Viitoarele alegeri prezidenţiale de la 1 noiembrie 2020 trebuie să se desfăşoare într-un mod credibil, incluziv şi transparent, menţinând standardele democratice şi asigurând respectarea statului de drept în conformitate cu angajamentele internaţionale ale ţării şi cele luate prin Acordul de asociere cu UE, menţionează Serviciul European de Acţiune Externă într-un comunicat dat publicităţii pe pagina sa web, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană sprijină pe deplin întărirea instituţiilor democratice în Republica Moldova, precum şi dreptul oamenilor din această ţară de a-şi exprima voinţa în alegeri libere şi corecte, se menţionează în comunicatul semnat de Peter Stano, purtătorul de cuvânt al şefului diplomaţiei UE, Josep Borrell.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu putem limita această creştere decât respectând regulile’

Practici care contravin standardelor internaţionale, precum cele observate de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa/Biroul pentru instituţii democratice şi drepturile omului (OSCE/ODIHR) în precedentele alegeri, precum cumpărarea de voturi, utilizarea inadecvată a resurselor statului sau efectuarea de presiuni asupra votanţilor trebuie evitate, se mai menţionează în comunicatul publicat pe 30 septembrie.

Uniunea Europeană face apel la autorităţile din Republica Moldova să implementeze pe deplin şi fără nicio întârziere recomandările Comisiei de la Veneţia a Consiliului Europei şi ale OSCE/ODIHR pentru a garanta transparenţa finanţării partidelor şi campaniei.

UE aşteaptă, de asemenea, ca autorităţile din Republica Moldova să faciliteze activitatea neobstrucţionată a observatorilor electorali interni şi internaţionali. Este în mod special important să se asigure siguranţa votanţilor şi observatorilor din perspectiva pandemiei de coronavirus, se mai menţionează în comunicatul SEAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.