Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Ghințburg dezvăluie de ce nu se dorește acceptarea vaccinului 'Sputnik V' în Uniunea Europeană

vestidinrusia.ro
sputnik vaccin

Aleksandr Ghințburg, directorul Centrului Național de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N. Gamaleya”, a dezvăluit care sunt motivele pentru care Bruxelles-ul tergiversează procedura de înregistrare a vaccinului ”Sputnik V” în Uniunea Europeană, realatează agenția Regnum.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, a explicat Ghințburg, reprezintă un produs comercial valoros și cu înalte proprietăți de consum. Iar toate acestea fac din ”Sputnik V” un concurent serios pentru produsele similare promovate în țările UE de birocrația europeană, a spus Ghințburg, într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a început procedura de expertizare succesivă a vaccinului rusesc împotriva Covid-19 la începutul lunii martie anul curent. Se așteaptă ca EMA să trimită în Rusia specialiști pentru a verifica testele clinice și condițiile de producție ale vaccinului ”Sputnik V”, scrie vestipesurse.ro.

Anterior, Aleksandr Ghințburg a anunțat că versiunea ”light” a vaccinului ”Sputnik V”, ”Sputnik light” reduce la jumătate riscul de infectare cu coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.