Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksei Navalnîi continuă greva foamei, în pofida faptului că are febră şi o tuse puternică

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care a început o grevă a foamei săptămâna trecută pentru a denunţa condiţiile de detenţie, a anunţat luni că va continua această formă de protest în pofida faptului că are febră şi o tuse puternică, transmit AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi (44 de ani) a început miercuri o grevă a foamei pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie IK-2, unde este închis, să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare. El acuzase conducerea penitenciarului că este supus ''torturii'' prin privarea de somn.

''Citez datele oficiale după luarea temperaturii astăzi: o tuse puternică, temperatura de 38,1°C'', a scris disidentul rus pe contul său de Instagram.

''Continui greva foamei, evident'', a precizat el.

Potrivit lui Navalnîi, un deţinut din baraca sa a fost spitalizat luni pentru tuberculoză, al treilea caz de acest fel în câteva săptămâni în rândul celor 15 deţinuţi.

''Iată colonia noastră 'perfectă, exemplară'. Fiecare deţinut se roagă la Dumnezeu să nu ajungă aici întrucât în interior există mizerie, tuberculoză şi lipsă de medicamente. Mă mir că nu este şi virusul Ebola'', a adăugat el ironic.

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport moscovit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.