Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksei Navalnîi, otrăvit lent în închisoare: Declarațiile purtătoarei sale de cuvânt

Agerpres - Reuters
aleksei navalnîi

Aleksei Navalnîi - cel mai cunoscut lider de opoziţie din Rusia, aflat în închisoare - se confruntă cu o boală misterioasă ce ar putea fi o otrăvire cu efect lent, întrucât a pierdut 8 kilograme în două săptămâni, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmiş, notează Reuters, potrivit Rador.

"În acest moment, nu excludem posibilitate ca Aleksei Navalnîi să fie otrăvit, să fie ucis lent, astfel încât să atragă mai puţină atenţie", a scris Iarmiş pe Twitter. "El este ţinut la carceră, cu dureri acute, fără ajutor medical", a adăugat purtătoarea de cuvânt. Fost avocat care a devenit cunoscut în urmă cu mai bine de zece ani, prin criticarea elitei lui Vladimir Putin şi a corupţiei la scară largă, Navalnîi a preconizat de multă vreme că Rusia s-ar putea confrunta cu o criz politică sistemică.

În 2020, el a supravieţuit unei aparente tentative de otrăvire, în timpul unui zbor în Siberia, în urma căreia laboratoarele occidentale au stabilit că a fost vorba de o neurotoxină. Rusia a negat că statul a încercat să îl ucidă.

El a primit îngrijiri în Germania, însă a revenit voluntar în Rusia în 2021, unde a fost arestat la intrarea în ţară şi condamnat la închisoare, într-un dosar de fraudă despre care Navalnîi spune că este motivat politic. Iarmiş a afirmat că din cauza bolii misterioase a lui Navalnîi, serviciile de urgenţă au fost chemate vineri noaptea la colonia penală de maximă securitate IK-6 din Melehovo, unde liderul de opoziţie este încarcerat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.