Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Atacatorul din Manhattan a acționat în numele ISIS: Ce au găsit cei de la FBI în mașina suspectului - VIDEO

www.cbc.ca
atac new york

Anchetatorii au găsit în camionul cu care suspectul în atacul de la New York a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor 11, un bilet în care acesta afirmă că a acţionat în numele ISIS, transmite CNN.

Conform CNN, care citează un oficial de rang înalt, bărbatul a lăsat un bilet în care susţine că a acţionat în numele ISIS, anunță News.ro.

Citește și: El e TERORISTUL de la New York: Imagini când fugea, după ce a ucis 8 oameni și a rănit 15 / VIDEO

Biletul a fost găsit în maşina cu care a intrat în mulţime şi era scris în limba engleză.

Suspectul se numeşte Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani şi este de origine uzbekă, venind în SUA în 2010. El era din Tampa, Florida.

El a intrat cu un camion închiriat de la Home Depot pe o alee pietonală şi pentru biciclete situată în apropiere de World Trade Center. Opt persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în urma atacului.

După ce s-a ciocnit şi cu un autobuz şcolar, suspectul a ieşit din maşină având asupra sa imitaţii ale unor arme de foc şi a fost văzut de un poliţist, care a tras în direcţia lui, rănindu-l în abdomen.

El a fost preluat de poliţie şi a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirugicale, în prezent starea sa fiind bună. Atacul este considerat ca fiind unul terorist. Martorii susţin că suspectul ar fi strigat "Allah Akbar".

Citește și: ATAC TERORIST la New York: Cel puțin 8 morți și 15 răniți / VIDEO ȘOCANT / UPDATE

Investigaţia a fost preluată de FBI. De altfel, FBI şi Poliţia din New York au solicitat celor care deţin informaţii, înregistrări video, fotografii să le pună la dispoziţia celor care se ocupă de ancheta în acest caz.

După atac, Poliţia din New York i-a avertizat pe locuitori că îşi va intensifica prezenţa pe străzi, inclusiv la parada de Halooween, amintindu-le că se află la datorie pentru a-i apăra. La paradă, primarul oraşului Bill de Blasio şi guvernatorul Andrew Cuomo au mers împreună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.