Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversă la incinerarea lui Andrei Gheorghe: Ce DECIZIE a luat familia, după ce BOR a REFUZAT să oficieze slujba

Andrei Gheorghe

Celebrul jurnalist Andrei Gheorghe a fost condus astăzi pe ultimul drum şi a fost incinerat la Crematoriul uman Vitan, în cadrul unei ceremonii restrânse. Întreg evenimentul nu a fost însă lipsit de controverse. După ce Biserică Ortodoxă a anunţat că nu va oficia nicio slujbă de înmormântare sau de pomenire, familia realizatorului radio a luat o decizie neaşteptată: au adus un preot care nu face parte din BOR.

Citeşte şi: Guvernul A APROBAT: Plafon MĂRIT la 35.000 de euro pentru achiziţia autoturismelor 'verzi'. Cine sunt beneficiarii

Potrivit România TV,  la procesul de incinerare, a fost prezent un preot din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din exil, care a oficiat o slujbă. Faţa bisericească susţine că biserica pe care o reprezintă permite efectuarea de sluje religioase şi în cazul incinerărilor.

"Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă din exil, autonomă absolut. E o ordonanţă (n.r. despre incinerare) în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, nu a fost abordat de toate bisericile, nu e un subiect bine închegat. Andrei Gheorghe este născut în Rusia, practic rus dupa vibraţia locului, noi suntem Biserica Rusă, s-a închis un cerc. El este creştin ortodox, trebuie să se menţioneze acest lucru", a explicat preotul.

Decizia familiei a venit după ce Biserică Ortodoxă a anunţat că deşi respectă decizia fiecărui om, nu va participa şi nu va oficia nicio slujbă de înmormântare sau de pomenire.

Într-o intervenţie în cadrul unei emisiuni de televiziune un cunoscut preot ortodox a precizat faptul că ”Biserica Ortodoxă Română respectă întotdeauna «decizia fiecărui om», însă, în conformitate cu propriile învăţături şi deciziile Sinoadelor sale din 1928, 1933 şi 2012, nu se va oficia nicio slujbă religioasă la înmormântare şi nici pomenirile“, potrivit gândul.info.

"Învăţătura Bisericii Ortodoxe refuză incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru că e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil că familia va dori să facă slujbă de pomenire după incinerare. Se respectă decizia omului.",a mai spus preotul Visarion Alexa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.