Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă aeriană în Ucraina, explozii puternice la Kiev - Rușii au lansat un atac masiv cu rachete din Marea Caspică și drone iraniene (VIDEO)

flickr.com
Tu-95ms

Armata ucraineană a înregistrat lansarea de rachete de tip X-101/555 de pe bombardierele strategice rusești Tu-95MS din direcția Mării Caspice. În Ucraina, a fost declarată o alertă aeriană în mai multe regiuni, relatează RBC-Ucraina, citând canalul de Telegram al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei și la serviciul de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Lansări de rachete X-101/555 de pe Tu-95MS din direcția Mării Caspice", a anunțat armata.

La rândul lor, Forțele Aeriene au avertizat asupra pericolului reprezentat de rachete și au îndemnat să nu se ignore alerta aeriană în zonele în care a fost anunțată.

"Atenție! Pericol de rachete în regiunile sudice și estice, din cauza amenințării lansării de rachete de croazieră de la aeronave Tu-95MS. Nu ignorați semnalele de avertizare aeriană!" - se arată în mesaj.

Mai târziu, semnalele de raid aerian au sunat și în alte regiuni, precum și la Kiev.

"Atenție! Alerta aeriană este legată de pericolul de rachete, din cauza amenințării lansării de rachete de croazieră de către avioane Tu-95MS. Nu ignorați alerta! Rămâneți în adăposturi până la lovitură", se arată în anunțul șefului Ministerului Apărării de la Kiev, Serhii Popka, în Telegram.

Atac cu rachete și explozii

Ulterior,  s-a anunțat că primul grup de rachete de croazieră a fost înregistrat în regiunea Sumy, în direcția regiunii Poltava.

Șeful OVA din Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat la ora 06:03 că rușii au lovit în regiune. Oficialul a chemat populația să rămână în adăposturi. Primarul din Harkov, Ihor Terejov, a raportat, de asemenea, despre exploziile din oraș. Forțele aeriene au anunțat că rușii loveau cu balistică în Harkov.

Ulterior, s-a anunțat că rușii au dat cel puțin patru lovituri în regiunea Harkov.

Explozii sunt raportate și în Mykolaiv. De asemenea, a fost înregistrată mișcarea rachetei spre Kiev dinspre est.

"Primul grup de rachete se află în regiunea Kiev, îndreptându-se spre sud-vest. Alte două grupuri de-a lungul graniței dintre regiunile Poltava și Cernihiv, îndreptându-se spre vest", au raportat Forțele Aeriene.

Armata a informat, de asemenea, despre un nou grup de rachete în regiunea Sumy, care zboară spre regiunea Poltava.

În plus, continuă atacul "Shakhed" asupra regiunii Mykolaiv dinspre sud.

Ulterior, șeful OVA din Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că anterior a avut loc o lovitură în districtul Slobid din Harkov , iar infrastructura nerezidențială a fost afectată.

"În acest moment, nu există victime. Inspecția locurilor este în curs de desfășurare", adaugă oficialul.

Forțele aeriene au precizat că rachetele de croazieră au fost înregistrate în regiunea Vinnytsia, la sud de centrul regional. În plus, a existat o amenințare de lansări de rachete X-22 în direcția Kharkiv.

Explozii la Kiev

Mai multe explozii s-au auzit la Kiev, miercuri dimineaţă, în jurul orei 07:00, în timpul unui atac cu rachete rusești.

Primarul oraşului, Vitali Kliciko, a anunţat că a fost activat sistemul de apărare antiaeriană. Armata ucraineană a raportat detectarea unor rachete de croazieră lângă Kiev, aproape de ora 07:00, când a avertizat că s-ar putea auzi explozii, ca urmare a activităţii sistemului de apărare antiaeriană.

Atac și cu drone kamikaze iraniene

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei raportează că în noaptea de 6 spre 7 februarie, rușii au atacat cu drone kamikaze de tip Shahed.

Majoritatea dronelor au fost doborâte de forțele și mijloacele de apărare antiaeriană ucrainene.

"Noaptea trecută, invadatorii ruși au atacat, din nou, Ucraina, folosind 15 drone de tip Shahed-136/131" - a precizat comandamentul militar ucrainean, în briefingul de miercuri dimineață. 12 drone Shahed au fost distruse de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.