Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Audieri în Parlament după tragedia din Caracal: Ministrul de Interne, șeful STS și fostul șef al Poliției Române dau raportul

breaking news stiripesurse.ro

Ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, fostul șef al Poliției Române Ioan Buda precum și directorul Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI se vor prezenta, luni, la audierile Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților privind cazul fetelei ucise la Caracal.

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, Dorel Căprar, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se vor prezenta la audierile de luni ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, inspectorul general interimar al Poliției Române Florian Dragnea, fostul șef al Poliției Române Ioan Buda precum și directorul Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI.

Potrivit unui anunț intern al Comisiei pentru apărare, obținut de MEDIAFAX, forul legislativ va avea ședință, luni, ora 15.30.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertențe, sincope sau defecțiuni tehnice și dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

Durere fără margini la poarta casei lui Gheorghe Dincă - Oamenii au făcut un adevărat altar în memoria victimelor: 'Toți suntem de vină'

STS este instituția acuzată de Poliție că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată, violată și ucisă, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS.

În schimb, președintele Klaus Iohannis a spus că cei responsabili de gestionarea defectuoasă a cazului din Caracal „vor trebui aspru sancționați”, de la Interne de la STS. Cu toate acestea, șeful statului nu a anunțat, duminică, demiterea directorului STS, așa cum i-a solicitat premierul, ci a afirmat că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX.

Procurorii au extins cercetările în cazul Dincă Georghe pentru omor calificat, au anunțat procurorii DIICOT duminică seara.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut Alexandra Măceșanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.