Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ! Avem DOCUMENTUL: cine l-a doborât pe Nicușor Dan?

Radu Pop
nicusor dan ani

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicușor Dan. Acum, prefectura trebuie să verifice cum a deținut Nicuşor Dan patru funcții în instituții publice.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de primar general, Nicușor Daniel Dan a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Primarul general s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ în perioada 7 august – 7 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a unor funcții de conducere ale unor instituții publice de interes local.

Totul a plecat de la o sesizare făcută anul trecut, de către ambițiosul urbanist Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului, cel care astăzi este candidatul PUSL pentru Primăria Sectorului 1.

Documentul, pe care redacția noastră l-a obținut în exclusivitate, a fost adresat atât ANI cât și Instituției Prefectului, în data de 14 noiembrie 2022. Tânărul Pânișoară a semnalat faptul că Nicușor Dan s-a numit director la Centrul Cultural EXPO ARTE, la Administrația Străzilor, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), încălcând astfel mai multe dispoziții legale.

Mai mult, în luna mai a anului trecut, Alexandru Pânișoară a sesizat oficial faptul că Nicușor Dan a plătit din banii contribuabililor amenzile primite în nume personal de la Inspectoratul de Stat în construcții, faptă pentru care acum ANI a sesizat atât Parchetul, cât și Curtea de Conturi.

Potrivit surselor noastre, tot Alexandru Pânișoară este cel care a sesizat autoritățile în privința lui Clotilde Armand, care în urma verificărilor a fost declarată de ANI în incompatibilitate, în noiembrie anul trecut, după ce s-a pus singură manager de proiect.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.