Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Consilierul fostului primar Andrei Chiliman, audiat la DNA Ploiești / surse

breaking news stiripesurse.ro

Un consilier al fostului primar al Sectorului 1 Bucureşti Andrei Chiliman este audiat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti, el fiind suspectat de luare de mită, au afirmat surse apropiate anchetei, citate de agerpres.ro

Potrivit acestora, Robert Grigorescu, consilier al lui Andrei Chiliman, este cercetat pentru că ar fi luat mită în schimbul atribuirii unor contracte cu Primăria Sectorului 1.

Numele lui Grigorescu apare în documente ale DNA Ploieşti din dosarul în care Chiliman este urmărit penal de DNA Ploieşti pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Ponta, schimb de replici cu un ministru al Guvernului Grindeanu: 'Dar ce aveți cu mine'


Fostul primar este cercetat în dosar alături de Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) şi Ion Brad (consilier local). 

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la iniţiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracţional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu şi Ion Brad, ce a avut drept scop comiterea unor fapte de corupţie, care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10% şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme. 

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita şi încasa comisioanele şi dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu şi Ion Brad derulau activităţi de determinare a plăţii comisioanelor şi de încasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societăţilor agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor şi, ulterior, pe parcursul derulării acestora, arată procurorii. 

Conform acestora, banii primiţi de la reprezentanţii societăţilor comerciale au fost împărţiţi în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad; 10% PNL - filiala Sector 1. 

DNA mai arată că diferenţa de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcţionarilor care au sprijinit, în diferite modalităţi, la derularea activităţilor ilicite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.