Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Curtea de Apel Bucureşti a anulat restricţia pentru pelerinajele religioase

Inquam Photos / Octav Ganea
crucea sfantului andrei

Curtea de Apel Bucureşti a anulat luni, 14 decembrie, un articol dintr-o Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care se interzicea participarea la pelerinaje a persoanelor din alte localităţi decât cele în care au loc evenimentele religioase.

MINUTA: "Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Guvernul României. Respinge acţiunea faţă de acest pârât ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtei Guvernul României. Admite acţiunea faţă de pârâtul CNSU. Anulează art.2 din Hotărârea nr.47/2020 a CNSU. Cu recurs în termen de 2 zile de la comunicare. Pronunţată azi 14.12.2020 la Curtea de Apel Bucureşti, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei."

Decizia nu poate produce, însă, efecte pentru că prevederea apare și într-o hotărâre de guvern, care nu a fost atacată în instanță. Decizia CAB poate fi însă relevantă pentru un eventual atac în instanţă împotriva Hotărârii de Guvern care a pus în aplicare recomandarea din Hotărârea CNSU.

Textul anulat de instanţă: "Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.