Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alerta dată de medici: Frigul poate afecta vederea. Schiatul poate arde celulele corneene

hswstatic.com
tetracromat ochi

Dacă ieșiți afară când temperaturile sunt scăzute, riscați să aveți grave probleme cu vederea. E avertismentul emis de medicul oftalmolog Sînziana Istrate, care spune că toți cei care fac sport în aer liber trebuie să poarte ochelari speciali de protecție.

"Vremea uscată și aerul uscat ne produc o grămadă de probleme. Primul lucru pe care trebuie să-l îngrijim sunt ochii. Cel mai simplu este să folosim o lacrimă artificială fără conservanți. În realitate, temperatura corpului rămâne constantă, iar afară ne vom lovi de temperaturi reci. Această diferență de temperatură ne afectează. Astfel că, atunci când ieşim din casă, putem pune o lacrimă artificială dacă ne ştim sensibili la lumină.

Razele UV au efecte chiar și iarna

Razele UV afectează retina în mod negativ și așa cum probabil că știți, există această oftalmie de zăpadă. Apar simptome de fotofobie. Fotofobia sau sensibilitatea crescută la lumină, reprezintă disconfortul resimțit la nivel ocular în prezența luminii puternice, fie ea naturală sau artificială. În primul rând, pot apărea traumatisme oculare. Deci este important să ne protejăm ochii indiferent de ce sport facem.

Igiena oculară este foarte bună, cu toate că ochiul are capacitatea de a se curăţa singur. Să încercăm să ne ferim de vânt pentru că uscarea suprafeței oculare este ca și cum ai avea nasul uscat sau gura uscată. Cu siguranță că se vor produce modificări care ajung să fie greu tratabile. Dacă suntem în concediu şi ne intră ceva în ochi, atunci primul lucru pe care putem să-l facem este să ne curăţăm zona cu ser fiziologic sau lacrimi artificiale.", a mai spus medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.