Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de urs în Maramureș

captură video
urs

Mai multe urme de urs au fost observate, sâmbătă, pe traseul care pleacă din staţiunea Izvoare spre Vârful Igniş, reprezentanţii Salvamont Maramureş recomandând turiştilor precauţie în deplasare.

Potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureş, pe traseul care pleacă din staţiunea Izvoare spre Vârful Igniş au fost observate urme de urs, iar cei aflaţi în serviciul de permanenţă în baza Salvamont Izvoare au verificat indicatoarele, unele dintre ele, inclusiv stâlpii pe care erau montate acestea, fiind distruse de animal.

În aceste condiţii, au fost emise mai multe recomandări.

Astfel, turiştilor li se recomandă să nu părăsească niciodată poteca marcată, să nu meargă singuri pe munte, să strige din când în când sau să aibă la ei un fluier pe care să îl ţină la îndemână, să ţină câinii de companie în lesă, pentru că aceştia pot agita animalele sălbatice, să aibă la îndemână un spray pe bază de piper şi/sau un emiţător de ultrasunete împotriva animalelor sălbatice, să evite plimbările seara târziu sau noaptea, pentru animalele sunt mult mai active în această perioadă, să nu se apropie de puii de urs, iar dacă un urs dă semne că ar vrea să îi urmărească, să abandoneze gradual haine, alimente care să îl facă curios să le analizeze şi care să îl întârzie sau să îl oprească din urmărire.

"Recomandăm precauţie în deplasare! Pentru orice probleme întâmpinate, nu ezitaţi să sunaţi la 0SALVAMONT şi la 112!", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.