Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Șeful AEP, Daniel Barbu, a DEMISIONAT din funcție

daniel barbu

Președintele Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, a demisionat din funcție, susțin surse politice din ALDE pentru știripesurse.ro. Motivul demisiei este candidatura la alegerile europarlamentare. De asemenea, potrivit surselor citate, interimatul la AEP va fi asigurat de Zsombor Vaida.

Ulterior, Daniel Barbu a confirmat pentru AGERPRES că și-a dat demisia, invocând motive personale.

"Mi-am depus vineri demisia (de la conducerea AEP -n.r.) din motive personale", a confirmat, luni, pentru AGERPRES, Daniel Barbu.

Amintim că ieri partidul Pro România a solicitat demisia de urgenţă a preşedintelui AEP, Daniel Barbu, pentru că, susţin reprezentanţii formaţiunii, acesta a încălcat principiul imparţialităţii prin participarea sa la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE.

Eugen Teodorovici anunță modificări la programul Prima Casă: se schimbă publicul țintă


"Tăriceanu doreşte ca Iohannis să fie un preşedinte imparţial, dar îl împinge pe Daniel Barbu să fie un preşedinte (de AEP) care încalcă chiar principiul prevăzut de lege - al imparţialităţii! Daniel Barbu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente şi posibil candidat ALDE la Parlamentul European, a participat ieri la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE. (...) Ştim cu toţii că domnul Barbu a fost membru ALDE, nu ştim dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exerciţiul de conducere a AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze şi organizează alegerile în acelaşi timp! Solicităm public demisia de urgenţă a preşedintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!", a declarat vicepreşedintele formaţiunii, Răzvan Mitu, într-un comunicat transmis presei.

Daniel Barbu a fost numit la conducerea AEP în mai 2017 cu 241 de voturi „pentru”, împotrivă fiind 63 de deputați și senatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.