Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Guvernul a anunțat că AMÂNĂ alegerile locale și a SIMPLIFICAT modul de candidatură

Facebook
guvern

Guvernul a anunțat că alegerile locale au fost amânate, iar mandatul actualilor aleși locali a fost prelungit. Însă, alegerile vor fi efectuate nu mai târziu de 31 decembrie.

Totodată, s-au simplificat și condițiile pentru cei care vor să candideze la alegerile locale.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

”Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Aşadar, trei instituţii, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020. În acelaşi timp, ţinând cont de actualul context epidemiologic şi de decretul preşedintelui României privind starea de urgenţă, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor şi desfăşurarea acestor alegeri, doresc cele trei instituţii, să fie simplificate

Partidele politice şi candidaţii pentru funcţiile din administraţia publică locală să prezinte o singură listă de susţinători şi, de asemenea, să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători din fiecare judeţ şi 1.000 de alegători din Bucureşti. De asemenea, există posibilitatea ca, în locul listelor de susţinători, să fie făcută dovada depunerii în contul bancar a unei contribuţii electorale în valoare de cel puţin 3% din valoarea maximă admisă pentru funcţia pentru care candidează un competitor independent sau de 50 de salarii de bază minime pe ţară pentru campania electorală la nivelul judeţului sau nivelul Municipiului Bucureşti, acolo unde se candidează.”, a spus Raluca Turcan.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.