Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Hans Klemm a descins la Cimitirul Evreiesc din Huși, care a fost DEVASTAT la începutul lunii/ FOTO

Hans Klemm Husi

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a descins la cimitirul evreiesc devastat în urmă cu câteva zile. Acesta a fost însoțit și de viceprim-ministrul Ana Birchall  și de secretarul de stat Tudor Buzatu.

Citește și: EXPLOZIV Klaus Iohannis cere Camerei Deputaților REEXAMINAREA OUG pentru operaționalizarea SIIJ, către Camera Deputaților

În prima parte a deplasării, cei trei oficiali au vizitat Primăria municipiului Huși și au discutat cu autoritățile locale și județene despre modalitățile de creștere a nivelului investițiilor în zona, inclusiv alături de partenerii americani. Ulterior, delegația a vizitat Cimitirul Evreiesc din localitate, vandalizat la începutul lunii aprilie.

”Vandalizarea celor peste 70 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din Huși reprezintă un gest profund regretabil la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului și un act antisemit incalificabil pe care îl condamn în mod categoric! Antisemitismul, discriminarea și violența de orice fel sunt forme de manifestare a intoleranței, pe care ne-am angajat să le combatem, inclusiv pe perioada deținerii de către România a președinției Alianței Internaționale privind Memoria Holocaustului (IHRA) – o președinție de succes în perioada martie 2016 – martie 2017, prin acțiuni de rememorare a Holocaustului, care aduc în lumină și ne fac să conștientizăm crimele abominabile săvârșite atunci, precum și prin educarea tinerelor generații în spiritul adevărului cu privire la dimensiunea și implicațiile acestei tragedii, a declarat Ana Birchall în contextul vizitării Cimitirului Evreiesc.

În a doua parte a vizitei, cei trei au mers la Bârlad, unde au avut loc întrevederi cu autoritățile locale, pe agenda discuțiilor aflându-se teme de interes pentru comunitatea locală. Ulterior, delegația s-a întâlnit cu elevii și profesorii Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” și au vizitat Muzeul ”Vasile Pârvan”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.