Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Arabia Saudită! Patru bărbați au încercat să atace o clădire a serviciilor de securitate: au fost uciși pe loc

Captura video.
Atac terorist Mogadiscio, Somalia

Patru bărbaţi au fost ucişi încercând să atace duminică un cartier general al serviciilor de securitate la nord de capitala saudită Riad, a relatat agenţia de presă oficială SPA, potrivit AFP şi DPA, relatează Agerpres.

Citește și: ALERTĂ în Turcia: Liderul principalului partid de opoziţie, ATACAT de mai mulţi bărbaţi la înmormântarea unui soldat

"Un grup de terorişti a lansat un atac disperat care a fost respins", a precizat SPA, citând un purtător de cuvânt al serviciilor de siguranţă ale statului.

Trei poliţişti au fost uşor răniţi, iar o anchetă a fost deschisă pentru a-i identifica pe atacatori, a adăugat sursa.

Conform cotidianului saudit Asharq al-Awsat, atacul a vizat o secţiune a serviciului de securitate a statului de la Zulfi, la 260 de km nord de Riad, în centrul unei zone sunnite.

Atacatorii au încercat să-şi forţeze trecerea lansând un vehicul asupra unei bariere de securitate care proteja cartierul general, potrivit acestei surse.

Doi dintre atacatori s-au dat jos din maşină şi au deschis focul asupra poliţiştilor, care au ripostat, omorându-i. Un al treilea a încercat să fugă, dar a fost de asemenea ucis, în timp ce al patrulea a murit acţionând o centură de explozibili pe care o purta asupra sa.

La 7 aprilie, doi bărbaţi înarmaţi cu explozibili au fost ucişi şi doi au fost arestaţi după ce au comis un atac asupra unui baraj al serviciilor de securitate într-o regiune cu majoritate şiită în Provincia de Est, în timp ce încercau să fugă.

Această regiune este scena unor tulburări recurente din 2011, anul în care a fost lovită de o mişcare puternică de contestare în urma Primăverii Arabe.

Comunitatea şiită reprezintă, conform estimărilor, între 10% şi 15% din cele 32 de milioane de saudiţi, însă puterea, condusă de o dinastie sunnită, nu publică nicio statistică oficială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.