Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Argeş - turişti rămaşi BLOCAŢI după ce un râu a ieşit din matcă

IGSU
inundatii mures

Cinci turiști au rămas izolați pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea din Argeș, după ce apa s-a umflat din cauza ploilor abundente și nu mai pot ajunge la drumul forestier, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Ludovic Orban: 'Nu îmi reproşez că moţiunea de cenzură a căzut. UDMR a fost clar factorul decisiv în eşecul moţiunii'

Reprezentanții ISU Argeș au informat că cei cinci bărbați au rămas izolați pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea, la 30 de kilometri de comuna Nucșoara.

La rândul său, directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat pentru MEDIAFAX că cei cinci turiști campau în zona respectivă și nu au mai putut pleca deoarece apa s-a umflat și nu găsesc drumul forestier.

Șeful Salvamont Nucșoara, Valentin Retevoi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei cinci intenționau să urce pe Vârful Omu: ”Au trecut cu mașinile albia râului, au venit acum câteva zile. Doreau să urce pe Vârful Omu. A venit viitura și au rămas blocați”, a declarat Retevoi.

Potrivit lui Retevoi, intervenția este grea și de durată.

”Este o acțiune dificilă, o să intrăm în râu, o să întindem corzi. Va dura ceva, cred că 4 -5 ore”, a spus șeful Salvamont Nucșoara.

Pentru salvarea acestora intervin o echipă a Salvamont Nucșoara, un echipaj cu barcă pneumatică și un echipaj SMURD de la Detașamentul Curtea de Argeș.

Sâmbătă, tot pe râul Doamnei, însă în comuna Corbi, un bărbat care a încercat să traverseze călare apa a fost luat de o viitură și a murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.