Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Asia: Coreea de Nord a efectuat mai multe tiruri de artilerie

digi24.ro
tir artilerie

Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri de artilerie, între orele 8.07 şi 11.03 a.m. ora locală, a anunţat armata sud-coreeană, transmite Reuters.

Tirurile au provenit probabil de la lansatoare multiple de rachete multiple şi au urmat "mai multe traiectorii", se menţionează într-un comunicat al Statului major interarme sud-coreean, care nu oferă detalii exacte privind numărul şi originea proiectilelor.

"Intensificându-şi monitorizarea şi vigilenţa, Coreea de Sud şi SUA cooperează îndeaproape şi îşi menţin ferm starea de pregătire", se adaugă în comunicat.

Tirurile vin a doua zi după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat obiectivele Phenianului privind întărirea puterii militare şi extinderea cercetării militare pentru apărarea drepturilor suverane ale ţării, în concluziile reuniunii plenare a comitetului central al Partidului muncitoresc coreean desfăşurate săptămâna trecută, adaugă Reuters.

Sâmbăta trecută, Coreea de Nord a lansat în interval de o oră nu mai puţin de opt rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia est, către Marea Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.