Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în China: s-au descoperit urme de coronavirus pe pachetele de carne provenite dintr-un lot importat din Brazilia

coronavirus

Autorităţile din oraşul chinez Wuhan au anunţat vineri că au detectat noul coronavirus pe ambalajele pachetelor de carne de vită dintr-un lot importat din Brazilia, în contextul în care săptămâna aceasta a fost accelerată testarea alimentelor congelate în cadrul unei campanii la nivel naţional, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Comisia Sanitară Municipală din Wuhan a declarat într-un comunicat publicat pe site-ul său că a identificat trei mostre pozitive pe exteriorul ambalajelor de carne de vită congelată şi dezosată provenind din Brazilia.

Carnea de vita intrase în ţară prin portul Qingdao la data de 7 august şi a ajuns la Wuhan la 17 august, unde a fost depozitată într-o unitate frigorifică până de curând.

Noul coronavirus a apărut pentru prima dată într-o piaţă din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut şi a continuat să se răspândească în toată lumea.

Ludovic Orban și-a chemat miniștrii în ședință: Starea de alertă va fi prelungită până după alegerile parlamentare

Codul de înregistrare al exportatorului transportului de carne de vită era 2015, a precizat comisia, respectiv o fabrică deţinută de Marfrig Global Foods S.A., potrivit Reuters.

Marfrig nu a putut fi contactată imediat pentru a comenta subiectul, a indicat Reuters.

Peste o sută de angajaţi de la unitatea din Wuhan au fost testaţi şi au fost prelevate două sute de probe de mediu.

După adoptarea în acest an a unor măsuri drastice pentru limitarea răspândirii virusului la populaţie, China a început la sfârşitul lunii iunie să testeze pentru coronavirus şi alimentele importate.

Până în septembrie, au fost identificate doar 22 de probe pozitive din aproape 3 milioane analizate însă, după ce unii muncitori portuari s-au infectat recent cu virusul, săptămâna aceasta au fost intensificate testarea şi dezinfectarea alimentelor importate.

Autorităţile chineze au găsit, de asemenea, urme de coronavirus, săptămâna aceasta, pe ambalaje de carne de vită din Argentina, iar o altă mostră dintr-un lot de carne de vită a fost confirmată pozitiv în Shandong, a anunţat vineri provincia.

China este cel mai mare cumpărător de carne de vită din lume, iar Brazilia şi Argentina sunt cei mai importanţi furnizori ai săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.