Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Japonia: Un taifun puternic se apropie de insulele din sudul țării

twitter.com
taifun japonia

Agenţia meteorologică a Japoniei a emis marţi un avertisment în legătură cu taifunul Hinnamnor, care se apropie de insulele izolate din sudul ţării, şi i-a îndemnat pe localnici să se adăpostească înainte ca situaţia să devină prea periculoasă, informează AFP.

Marţi seară, Hinnamnor, inclus în categoria taifunurilor foarte puternice, se afla în apele Oceanului Pacific la sud de Japonia, la o distanţă de 340 de kilometri de insula Minami Daito, una dintre insulele izolate care formează Arhipelagul Okinawa, a precizat agenţia niponă.

Cu rafale ce ating 252 de km/h, taifunul se deplasează spre vest cu o viteză de 30 de km/h şi ar trebui să devină o ameninţare reală pentru aceste insule începând de miercuri seară şi până vineri, potrivit Agerpres.

Unele dintre insule sunt izolate şi sunt locuite de doar câteva sute de persoane, însă regiunea în ansamblul ei numără aproximativ 1,4 milioane de locuitori, în timp ce Insula Okinawa găzduieşte majoritatea bazelor militare americane din Japonia.

Agenţia meteorologică niponă se aşteaptă ca furtuna să crească în intensitate şi să se înscrie în categoria taifunurilor violente începând de miercuri seară, cu rafale care vor putea să atingă viteze de 270 de km/h. Meteorologii din Okinawa au declarat că vânturile intense de miercuri ar putea provoca prăbuşirea unor clădiri.

De asemenea, ploi puternice şi valuri înalte se vor abate asupra acestei regiuni.

"Daţi dovadă de mare prudenţă în caz de vânturi violente. Luaţi-vă măsuri de precauţie, cum ar fi să vă deplasaţi spre construcţii solide înainte ca vânturile violente să înceapă", a avertizat agenţia niponă de meteorologie.

Japonia se află în prezent în plin sezon al taifunurilor. Această ţară este lovită de aproximativ 20 de furtuni de acest tip în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.