Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Ucraina! Anunț de la AIEA: 'Nivelul de cesiu radioactiv a crescut ușor în Kiev și la două centrale nucleare la vest de Cernobîl'

radioactive

Agenția Internațională a Energiei Atomice (AIEA) a anunțat că nivelul de cesiu radioactiv a crescut ușor în Kiev, dar oamenii de știință dau asigurări că nu reprezintă o amenințare.

„Se observă că o ușoară creștere a concentrației de cesiu din aer a fost găsită la Kiev și la două centrale nucleare la vest de Cernobîl, dar nu provoacă probleme radiologice semnificative ”, se arată în raport, relatează publicația ucraineană zn.ua.

De asemenea, AIEA raportează că incendiile continuă în pădurile de la Cernobîl. Patru incendii au fost deja stinse. Pentru restul pompierii de la Cernobîl încearcă să preia controlul.

Anterior, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în discursul său către parlamentul japonez, a avertizat despre pericolul radioactiv pe fondul ostilităților din Ucraina. Mii de tone de materiale contaminate au fost îngropate în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl. Pe 24 februarie, vehiculele blindate rusești au străbătut acest pământ, ridicând praf radioactiv.

Vezi și: VIDEO | OMS avertizează asupra unui posibil 'accident nuclear sau chimic' în Ucraina: 'Ar putea avea consecințe catastrofale' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.