Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Iranul cere Interpol să emită un mandat de arestare internaţional pe numele lui Donald Trump

Donald Trump nebun

Teheranul a depus o cerere la Interpol pentru emiterea unui mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui american Donald Trump în legătură cu uciderea generalului de top iranian Qassem Soleimani în urmă cu un an, informează marţi DPA.

"În acest sens, am depus o ''notificare roşie'' la Interpol împotriva a 48 de persoane, inclusiv Trump, comandanţi americani şi reprezentanţi ai Pentagonului, precum şi trupele americane în regiune", a declarat marţi purtătorul de cuvânt judiciar Gholam Hossein Ismaili.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

Există o cooperare constructivă cu Irakul vecin asupra chestiunii, a adăugat purtătorul de cuvânt la televiziunea de stat iraniană.

Interpol, fondată în 1923, coordonează operaţiuni de poliţie pentru cele 194 de state membre ale sale. O ţară poate folosi "notificarea roşie" pentru a solicita altor ţări să găsească şi să aresteze o persoană.

Citește și: Întorsătură de situație în cazul farmacistului care a distrus dozele de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile au declarat că este un adept al teoriilor conspirației

La 3 ianuarie 2020, urmând instrucţiunile lui Trump, armata SUA l-a ucis pe Soleimani în timpul unei vizite în Irak într-un atac cu rachetă lângă aeroportul din Bagdad.

Influentul lider al miliţiilor şiite irakiene, Abu Mahdi al-Mohandes, care era adjunctul şefului grupării Hashd al-Shaabi, a fost de asemenea ucis.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu rupe tăcerea: ‘Trebuie doar să avem o capacitate suficientă de a vaccina într-un timp scurt, pentru că doze avem’

Soleimani era comandantul Forţei Quds, parte a unei unităţi de elită a forţelor armate iraniene. El a coordonat activităţile miliţiilor loiale Iranului în Irak şi în alte ţări.

Preşedintele Hassan Rouhani l-a numit pe Soleimani erou naţional şi el a devenit o legendă în regiune după asasinarea sa de către SUA.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

Teheranul va răzbuna crima "la momentul potrivit" şi în acelaşi timp va acţiona în justiţie împotriva lui Trump şi a Pentagonului, a promis Rouhani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.