Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă a doua oară din magistratură

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din nou din magistratură, potrivit unei decizii a secţiei de judecători în materie disciplionară a CSM.

UPDATE: Vezi AICI prima reacţie a Cameliei Bogdan la decizia CSM!

"Admite acţiunea disciplinară executată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei judecător Camelia Bogdan. În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancţiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură", pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", este decizia CSM din 2 aprilie.

Inspectorii judiciari au exercitat acțiunea disciplinară împotriva judecătoarei Camelia Bogdan, pentru încălcarea dispozițiilor art. 99 lit.o) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu privire la nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

În mod concret, Camelia Bogdan ar fi primit mai multe dosare spre judecare, în ianuarie 2016, care inițial fuseseră repartizate unui alt judecător, dar care intrase în concediu. După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar, în care a dispus, în luna mai 2016, confiscarea unor sume de bani, printre cei vizați fiind și notarul Jean Andrei, soțul Laurei Andrei, fosta șefă a Tribunalului București.

Inspecția Judiciară consideră că judecătoarea Camelia Bogdan a încălcat dispozițiile legale privind repartizarea aleatorie și continuitatea completului de judecată, deoarece a păstrat acel dosar și l-a finalizat, deși era obligată să îl transmită judecătorului titular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.